Şcolile bune de la sat concurează serios pentru elevi cu şcolile de la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa întâi sunt cei mai vânaţi
Elevii de clasa întâi sunt cei mai vânaţi

Sistemul de selecţie al şcolii s-a schimbat şi instituţiile cu rezultate, din mediul rural, se luptă pentru copiii care vor sta în bănci cu şcolile de la oraş. Dacă până nu de mult elevii de la sat făceau naveta la oraş ca să studieze, acum situaţia s-a schimbat.

Andreea Oros, de nici şapte ani, locuieşte în Giarmata şi vine cu microbuzul, în fiecare dimineaţă, la Dumbrăviţa, unde este elevă în clasa întâi. „Îmi place pentru că e şcoală bună şi învăţ mai multe aici”, a spus Andreea. Spre deosebire de multe dintre şcolile care se confruntă cu reducerea de personal sau chiar lichidarea, Şcoala cu Clasele I-VIII Dumbrăviţa face faţă cu greu cererii pentru înscrieri.

Contează imaginea şcolii

„Ne întreabă părinţii şi cu doi, trei ani înainte dacă mai avem locuri”, a spus Benko Hajnal, directoarea şcolii. În acelaşi timp, unele şcoli din Timişoara sunt în prag de lichidare pentru că nu mai au clase întâi.

 „Am avut şi noi activităţi de prezentare a ofertei educaţionale şi există solicitări din partea părinţilor. Totuşi, am solicitat o clasă întâi, de 15 copii, dar nu s-a aprobat”, a spus Adriana Anton, director al Şcolii Generale numărul 20 din Timişoara. În atragerea de noi elevi, instituţiile mizează şi pe altceva decât activităţi de prezentare a şcolii.

„Evaluarea şcolii, dotările, siguranţa elevilor, pregătirea cadrelor didactice, sunt lucruri mai importante pentru părinţi. Este concurenţă, dar dacă nu am avea rezultate nu ştiu în ce măsură şi-ar mai aduce copiii să înveţe aici”, a spus Benko Hajnal.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite