Şcoala de voluntariat şi atitudine ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii centrului EPIS învaţă să vadă lucrurile dintr-o perspectivă „verde” prin intermediul muncii în echipă. Adolescenţii de gimnaziu şi liceu de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara sunt iniţiaţi voluntar în probleme de ecologie.

Centrul de Educaţie pentru Igienă şi Sănătate (EPIS) este oportunitatea pe care elevii, începând cu cei din clasa a şasea şi terminând cu cei din clasa a zecea, o au pentru a face lucruri măreţe din resturi de materiale ce pot fi reciclate. „Vrem să arătăm că nu se poate să nu îmbinăm latura sănătăţii cu cea emoţională, estetică sau pasională. Copiii sunt mult mai liniştiţi, mai dornici să lucreze, de când participă la activităţile desfăşurate de centru”, a spus Cătălina Vintilă, profesoara coordonatoare a centrului EPIS.

Autofinanţare cu idei originale

Cei aproape 70 de elevi care participă la cercul unde atitudinea eco şi viaţa sănătoasă sunt cuvintele de bază sunt încântaţi de ideea de a învăţa practic cum pot transforma orice lucru aparent nesemnificativ în unul util.

„Am pus flori şi frunze la presat şi apoi am făcut cu ele suporturi pentru farfurii şi pahare. Apoi, am plantat cactuşi, am făcut dintr-o cutie de iaurt un ghiveci pe care l-am învelit în hârtie igienică ce am colorat-o. Am lucrat în echipă, întotdeauna în echipă”, a spus Patricia Stemate, de 13 ani, membră a centrului EPIS. Lucruşoarele pe care elevii le-au reciclat şi le-au transformat în cu totul altceva au fost expuse cu ocazia Sfântului Valentin şi au fost vândute. „Vrem să ne autofinanţăm proiectele pe care le facem şi excursiile”, a explicat Patricia. Elevii mai mari implicaţi în proiecte sunt formatori pentru colegii lor mai mici şi îi învaţă şi pe ei cât de uşor este ca totul să fie eco.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite