Şcoală de perfecţionare pentru industria automotive, din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Nicolae Robu şi Sorin Maxim, directorul ADR-Vest
Primarul Nicolae Robu şi Sorin Maxim, directorul ADR-Vest

Valoarea totală a proiectului european este de aproximativ 12,63 milioane lei şi se va implementa pe parcursul a 18 luni. Centrul va oferi la Timişoara servicii pentru activităţi de formare-specializare teoretică şi cursuri de instruire tehnică şi practică

Primăria Timişoara s-a semnat contractul de finanţare cu ADR-Vest, organismul intermediar al Programului Operaţional Regional, pentru proiectul Centrul Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor în sectorul Automotive.

Prin proiectul realizat din fonduri europene se urmăreşte crearea unui cadru propice creşterii performanţei sectorului automotive. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12,63 milioane lei şi se va implementa pe parcursul a 18 luni. Concret, se va realiza o construcţii cu suprafaţă de 1.600 metri pătraţi care va adăposti spaţii administrative, săli de curs, recepţie, punct de informare, un laborator de măsurare-testare, un atelier de injecţie mase plastice şi un atelier de prelucrare dotat cu maşini cu comandă numerică.

Dotările şi echipamentele de specialitate aferente Centrului sunt destinate desfăşurării unor activităţi de instruire şi formare, respectiv consultanţă şi asistenţă. Conceput să funcţioneze ca o firmă-şcoală, Centrul va oferi servicii pentru activităţi de formare-specializare teoretică şi cursuri de instruire tehnică şi practică, cursuri pe teme de îmbunătăţire a proceselor de producţie; realizarea de prototipuri şi de componente auto în serie mică pentru firmele interesate de utilizarea facilităţilor şi echipamentelor acestuia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite