Timişoara: Şcoală de coafură cuminte şi manichiură la nouă ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şcoală de coafură cuminte şi manichiură la nouă ani
Timişoara: Şcoală de coafură cuminte şi manichiură la nouă ani

Un grup de şcolari de gimnaziu invadează de câteva ori pe lună salonul de coafură de lângă şcoală, de unde pleacă dichisiţi cu gust şi curaţi.

O armată de elevi din clasa a treia, de la Colegiul Naţional Bănăţean, care au deja experienţa înfiinţării a două cluburi, au încheiat un parteneriat verbal cu coafezele unui salon aflat la câţiva paşi de şcoală. „Am venit aici de Crăciun şi am colindat, în schimb, coafezele le-au învăţat pe fete cum să se aranjeze, să nu vină cu părul vâlvoi, iar băieţii au învăţat chiar cum să-şi perie mamele”, a povestit Karina Preotesoiu, învăţătoarea micuţilor.

O simplă excursie la salon prinde mereu amploare, fetele şi băieţii refuzând să vină pe rând la „orele” practice de dichisit. Astfel, pentru aproximativ două ore, cele trei coafeze au grijă ca toţi băieţii să aibă aceaşi freză, iar fetele aceleaşi modele de floricele pe unghii. „Îi învăţăm să fie frumoşi şi simpli. Neapărat să aibă unghiile îngrijite şi să renunţe la ideile de freze de nuntă pentru mersul la şcoală”, a precizat coafeza Raluca Borca.

Colaborare de un an
„Vin aici de un an deja şi mereu am grijă ca băieţii să fie mulţumiţi de freză, care mereu este alta. E bine că încă nu am primit reclamaţii de la părinţi”, a spus Camelia Tifor, coafeză la salon. Tărăboiul se termină brusc atunci când elevii se întorc mai frumoşi la ore.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite