Schimbarea la față a Pieței Iosefin: "A rămas cea mai urâtă zonă centrală a oraşului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început lucrările la Piața Iosefin
Au început lucrările la Piața Iosefin

Aproape 3 milioane de euro vor schimba total faţa Pieţei Iosefin, una zonele istorice din Timişoara care arată cumplit. Proiectul prevede realizarea unei pieţe agro-alimentare moderne pe mai multe nivele.

În locul vechilor hale se va construi o clădire supraetajată: la subsol vor fi depozite şi WC-urile, la parter se vor vinde legume, fructe şi zarzavaturi, la nivelu intermediar vor fi florile, la etajul 1 vor fi produsele din carne, peşte, lactate şi brânzeturi, iar la etajul 2 vor funcţiona fast-fooduri şi diferite magazine. Pentru a uşura accesul, vor exista mai multe lifturi de persoane şi de marfă. Unul va fi panoramic.

“Au început deja lucrările cu demolarea primei hale şi amenajarea şantierului. De asemenea, au început lucrările de săpătură pentru fundaţia clădirii. Termenul executie a pieţei agro-alimentare este de 12 luni, iar banii provin de la bugetul local. În urma demolării halei1 a rezultat 95.040 kg deşeu de fier. Metalul a fost vândut prin licitaţie publică şi s-a obţinut suma de 162.747,57 lei, care a intrat în bugetul local”, a declarat Aura Junie, directorul Direcţiei de dezvoltare şi integrare europeană.

Hala a doua, unde se vând acum legumele şi fructele, va rămâne deschisă până la începutul anului viitor, pentru că un există spaţii unde să fie mutaţi comercianţi. Între timp, cei scoși din prima hală și-au așezat mărfurile direct pe trotuar, oferind o imagine de comerț necivilizat.

Remodelarea zonei

Noua piaţă agro-alimentară are ca scop remodelarea întregii zone din istoricul cartier Iosefin, invadat acum de bişniţari, comercianţi de produse îndoielnice, mánele şi mizerie. În zona pieţei se va reorganiza circulaţia maşinilor, urmând să fie realizate şi 450 de locuri de parcare, piste de bicilete, o zonă verde şi o fântână arteziană.

“Cu sigurnaţă această clădire va schimba total faţa acestei zone. Este cea mai urâtă zonă centrală a oraşului. Va dispărea toată miseria de acolo şi se va face comerţ civilizat. Noua configuraţie, Piaţa Iosefin va fi un important centru de comerţ, dar şi un loc social de întâlnire a oamenilor care locuiesc în cartier”, a mai declarat Aura Junie.

Chiar dacă iniţial proiectul includea şi zona unde a funcţionat piaţa de animale, reprezentanţii primăriei au fost nevoiţi să renuţe la acesta, pe motiv că un au găsit proprietarul terenului, care locuieşte în Germania.









Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite