Scandaluri la vamă cu fiul şi nora unui fost procuror-şef de la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii de la Drumuri încă nu au finalizat ancheta internă pentru „şpaga AC/DC » de la vama Nădlac. Surse importante spun că vizată de anchetă ar fi şi Andreea Vlai, nora fostului procuror-şef al Secţiei Penale de la Parchetul Tribunalului Arad, George Vlai.

O echipă de control de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a declanşat o anchetă la Agenţia de Control şi Încasări Nădlac, după presupusa şpagă cerută celor care transportau echipamentele trupei AC/DC la ieşirea din ţară, în 18 mai.

Surse importante susţin că unul din controlorii de trafic care face obiectul cercetărilor interne este Andreea Vlai, nora fostului procuror George Vlai, pensionat anul trecut. Reprezentanţii CNADNR nu au comentat verificarea Andreea Vlai. Nici soţul angajatei de la Drumuri, avocatul Adelin Vlai, nu a putut confirma informaţia, motivând că „nu prea” păstrează legăturile cu soţia sa. „Lucrează acolo, dar nu pot să vă spun dacă a fost de serviciu sau nu. Din câte ştiu, sunt cercetaţi toţi de acolo. Eu cu ea nu am mai vorbit poate de câteva luni, fiecare are probleme personale. Este soţia mea, dar e viaţa mea personală”, a spus Adelin Vlai.

Năravuri de la vest la est


Fiul fostului procuror arădean a fost implicat în urmă cu trei ani într-un scandal similar celui de la Nădlac, dar pe frontiera de Est, de la Albiţa. După intrarea României în Uniunea Europeană, mai mulţi lucrători vamali din Vest au fost relocaţi în Moldova, iar Adelin Vlai a ajuns la Albiţa.

Potrivit ziarului ieşean „Bună ziua Iaşi”, imediat după ce a ajuns la vama din Est, Adelin Vlai a fost implicat într-un scandal de corupţie pentru că ar fi favorizat intrarea în ţară a unui transport de ţigări de contrabandă. „Au fost efectuate cercetări de Serviciul de Verificări Interne din cadrul Autorităţii Naţionale Vamale, iar împotriva domnului Adelin Petrişor Vlai a fost luată măsura de destituire din funcţie”, a confirmat, pentru „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, Elena Cotea. „S-a luat o măsură de detaşare la alt punct vamal. Dacă eram implicat în acel scandal, aş fi avut dosar penal, dar nu este pe numele meu niciun dosar penal. Mi-am dat demisia din sistem pentru că nu vreau să-mi terfelesc numele”, a spus Adelin Vlai, în prezent avocat.

„Suntem o familie corectă şi fără probleme. În 2007 mi-am dat examenele şi sunt avocat”, Adelin Vlai, avocat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite