Scandal pentru norma de hrană a poliţiştilor locali. Primarul a părăsit sala de şedinţe, nervos. Consilier: "La DNA nu te iartă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Locală, la datorie
Poliţia Locală, la datorie

Finalul de an aduce tensiuni în Consiliul Local. Aleşii au refuzat să voteze un proiect care viza aprobarea normei de hrană pentru poliţiştii locali. Primarul a izbucnit şi a părăsit sala. 

Primăria a propus un proiect de hotărâre prin care polişiştii locali să beneficieze de o normă lunară de hrană de 720 de lei. „Noi am cerut norma de hrană care este instituită prin acte normative emise la nivel naţional şi care se acordă tuturor poliţiilor locale din Bucureşti”, a explicat şeful Poliţiei Locale, Doru Spătaru. Acesta a spus că aprobarea acestui proiect este vitală pentru funcţionarea Poliţiei Locale, în condiţiile în care tăierile salariale duc în situaţia ca unii agenţi să se ducă acasă cu salarii de mai puţin de 1.000 de lei. 

Proiectul a ajuns însă pe masa consilierilor locali cu câteva minute înainte de şedinţă. Aleşii au refuzat să îşi exprime votul şi din cei 22 de consilieri prezenţi au votat doar 16. „Respingeţi proiectul dacă vreţi, dar măcar votaţi. Noi muncim la aceste proiecte şi mă duceţi în situaţia să spun public cum votaţi anumite proiecte. Este o lipsă de respect”, a tunat primarul înainte de a părăsi sala când mai erau câteva proiecte de discutat. 

„La DNA nu te iartă”  

La rândul lor, consilierii au invocat situaţia creată prin faptul că nu au fost informaţi despre proiect şi le-a fost pus pur şi simplu în faţă. „Când eşti chemat la DNA nu te iartă nimeni că ai acceptat în ultimul moment, că nu ai ştiut dinainte. În acest mandat am fost de două sau de trei ori la DNA, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în 11 ani. E foarte important să şti ce votezi”, a spus consilierul local Adina Blaj. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite