Scandal în centrul Timişoarei. Mai mulţi tineri au scandat împotriva ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Jos cu ţiganii! Vrem oraşul înapoi!" - este mesajul transmis de un grup de tineri care s-au strâns duminică seara în faţa unei case de ţigani din centrul Timişoarei. Cu toţii au fost amendaţi.

Când au văzut grupul de tineri care scandau în faţa casei lor, ţiganii au sunat la Poliţie, după ajutor.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au intervenit pe Bulevardul C.D. Loga din Timişoara, pentru a menţine ordinea şi liniştea publică. La faţa locului s-a constatat că un grup de persoane făceau gălăgie şi scandau lozinci la adresa cetăţenilor de etnie romă. Poliţiştii au procedat la identificarea grupului format din 11 persoane care aveau asupra lor un steag şi un banner. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul secţiei unde au fost legitimate şi sancţionat contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice", a anunţat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Cu toate că oamenii legii au bănuit că tinerii fac parte din Organizaţia Noua Dreaptă, preşedintele acesteia infirmă. „Am fost sunat şi mi s-au spus numele, însă nicio persoană nu face parte din organizaţia noastră. Ideea nu a fost rea, însă orice acţiune trebuie făcută conform legii", ne-a spus Bogdan Popa, preşedintele filialei timişorene a Organizaţiei Noua Dreaptă. Potrivit acestuia, membrii Noua Dreaptă fac demersurile necesare pentru a obţine autorizaţii de organizare a unui marş împotriva „mafiei imobiliare şi clanurilor rome din Timişoara". Marşul va avea loc în 3 sau 4 septembrie.

Săptămâna trecută, pe aceeaşi stradă, nişte jurnalişti de la o televiziune locală au fost agresaţi de nişte ţigani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite