Scandal beton între doi patroni de hotel din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu a comandat dărâmarea staţiei de beton
Mircea Ionescu a comandat dărâmarea staţiei de beton

Eugen Seracin, proprietarul de la Hotel 2000, îi cere lui Mircea Ionescu, patronul de la Hotel Savoy, 160.000 de euro daune pentru o staţie de beton trântită la pământ.

Mircea Ionescu şi Eugen Seracin se află la cuţite. Cei doi au ajuns în instanţă din cauza unei instalaţii de produs beton. Agregatul îi aparţine lui Eugen Seracin, care l-a folosit în urmă cu mult timp la construcţia Spitalului Municipal, de pe Calea Torontalului. Între timp, Seracin i-a vândut în zonă un teren omului de afaceri Mircea Ionescu, fostul director al Romtelecom Timiş. Acesta şi-a construit casa în noul cartier de vile de pe Calea Torontalului, chiar lângă staţia de beton.



Jumătate din saţia de beton stă pe terenul primăriei. De mai bine de 13 ani nu mai funcţionează. Era fier vechi şi reprezenta pericol pentru că putea să cadă oricând şi să rănească copiii. Mai mult, a trebuit să renunţ la o bucată din curtea mea pentru că instalaţia se afla pe terenul meu. M-am oferit să îi dau bani numai să o dezmembreze, dar nu a vrut”, a declarat Mircea Ionescu (foto).



Pentru că se simţea ameninţat de pericolul prăbuşirii staţiei abandonate, Ionescu a decis să o dărâme. “Nu mai avea nimic pe ea, motoarele erau furate. Era o instalaţie abandonată. Am culcat staţia la pământ pentru că nu puteam să risc”, a mai spus Ionescu.

"I-am prins în flagarnt când tăiau staţia de beton"

Eugen Seracin, proprietarul staţiei de beton l-a acţionat în judecată pe Mircea Ionescu, timişoreanul cu cea mai mare pensie din ţară după ce i-a fost restructurat postul de la Romtelecom. “Ionescu a angajat doi boschetari care au culcat staţia la pământ. I-am prins în flagrant. A fost şi poliţia la faţa locului, iar cei doi care au tăiat instalaţia s-au ales cu dosar penal. În cazul lui Ionescu s-a impus neînceperea urmăririi penale pentru că era cooperant. Şi-a recunoscut vina”, a declarat Seracin.



Seracin vrea să fie despăgubit

Chiar dacă staţia nu mai era funcţională, patronul de la Hotel 2000 susţine contrariul şi îi cere omologului său de la Hotel Savoy să achite contravaloarea agregatului. “Cer să plătească echivalentul staţiei, care se ridică undeva la 160.000 de euro. Ea nu mai era folosită pentru că nu mai erau lucrări, dar ea nu era dezactivată total. Au tăiat-o ei în bucăţi”, a mai spus Eugen Seracin (foto).



Cei doi oameni de afaceri au fost prieteni înainte, însă, acum se vor întâlni, vineri, pentru prima înfăţişare de la tribunal.


Mircea Ionescu
Mircea Ionescu, românul cu cea mai mare pensie
image
Omul de afaceri Eugen Seracin
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite