Timişoara: Scandal cu miros de cauciucuri arse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Scandal cu miros de cauciucuri arse
Timişoara: Scandal cu miros de cauciucuri arse

Timişorenii care locuiesc lângă fabrica de anvelope Continental au decis să lupte cu poluarea printr-o petiţie online. Disputa dintre localnici şi patronii companiei durează de trei ani, însă până acum nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Frustrările timişorenilor care locuiesc în apropierea fabricii de anvelope Continental, legate de emisiile poluante, continuă şi după trei ani de războaie verbale. Sătui de aerul înecăcios, oamenii au conceput o petiţie online, prin care cer mutarea fabricii în afara Timişoarei. Peste 50 de timişoreni au semnat deja petiţia.

„A trebuit să-mi mut copilul de 4 luni din cartier. Am preferat să stea fără mine, dar să nu se îmbolnăvească. Acum are aproape 9 luni, va trebui să-l aduc acasă şi nu ştiu ce să fac. Până nu se rezolvă problema Continental, cred că îmi voi creşte copilul departe de mine”, a declarat Loredana Tirzioru.

 „S-au organizat foarte multe dezbateri publice, la care au participat timişorenii care locuiesc lângă fabrică, autorităţile, dar şi directorii fabricii. Nu s-a rezolvat încă nimic. Problema poluării aerului nu a fost dovedită, măsurătorile acreditate care s-au efectuat se contrazic. Astfel, fabrica funcţionează fără autorizaţie de mediu. Nu e bine, dar e real”, a precizat Gelu Cădariu, comisar la Garda de Mediu Timiş.

Explicaţiile nu sunt înghiţite
Răspunsul reprezentanţilor Continental este însă ferm. „Continental AP are autorizaţie de funcţionare. Suntem în procedura de reautorizare privind protecţia mediului, deoarece, în 2006, am fost nevoiţi să cerem o nouă autorizaţie de mediu pentru activitatea noastră”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Adoreea Gruescu, purtător de cuvânt Continental
Timişorenii pot spera la o eventuală rezolvare a problemei la începutul lunii viitoare, când Comisia de Analiză Tehnică va sosi la Timişoara, pentru a lua o decizie finală privind problema fabricii.

Experienţă de scandal
Fabrica Continental a fost implicată într-un scandal, în 2006, legat de poluarea mediului înconjurător. S-au organizat foarte multe dezbateri, datorită plângerilor depuse la Agenţia de Protecţie a Mediului, dar nici măsurătorile comandate de fabrică, ori de alte instituţii, nu au confirmat frustrările cetăţenilor. Fabrica Continental nu are în acest moment autorizaţie de mediu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite