Satul în care nevăzătorii cu certificat de handicap „merg la cucuruz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din localnicii acuzaţi că este nevăzător închipuit nu a vrut să comenteze
Unul din localnicii acuzaţi că este nevăzător închipuit nu a vrut să comenteze

Un scandal de proporţii a izbucnit toamna trecută în comuna timişeană Racoviţa. O localnică îi acuza pe alţi consăteni că primesc indemnizaţii de nevăzători, deşi nu au nimic.

Nemulţumirile femeii au ajuns la urechile prefectului Mircea Băcală care a dispus efectuarea unei anchete în comună. Vizaţi erau cei 100 de „orbi”, medicul care şi-a dat avizul, dar şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Eu am lucrat în domeniu şi ştiu că nevăzătorii trebuie să aibă baston şi banderolă pe braţ, iar ei merg la cucuruz şi la sapă toată ziua”, a spus Stela Teodorescu, asistent social în comună. Femeia a acuzat mai mulţi oameni din localitate că iau bani necuraţi, punând tunurile inclusiv pe o vecină a ei care ar fi intermediat „orbirea”.

Au bâjbâit în anchetă


Autorităţile nu au prezentat un rezultat concret al controalelor efectuate, aruncându-se sarcina anchetei între Direcţia de Asistenţă Socială şi Colegiul Medicilor. Cert este însă că sub protecţia anonimatului, surse oficiale din comună au declarat că reclamaţiile Stelei Teodorescu sunt întemeiate, fiind oameni care nu merită să primească indemnizaţiile de handicap.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite