Sat de colibe de la marginea Timişoarei dărâmat. Ţiganii ameninţă: „O să ridicăm colibe şi mai mari ca să aveţi de muncă la dărâmat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru ani, în locuinţele improvizate locuiau câteva zeci de persoane. Trăind la limita subzistenţei, oamenii străzii provocau seară de seară scandaluri, lucru care a atras mânia vecinilor din blocuri.

În urma valului de plângeri formulate de locuitorii cartierului Blaşcovici, în această dimineaţă, oamenii legii, deţinuţii Penitenciarului Timişoara şi angajaţii unei firme de demolări au dărâmat un sat de colibe apărut la marginea oraşului. În colibe, în spaţii de 10-15 metri pătraţi, locuiau atât bătrâni, noi născuţi, dar şi câini şi păsări. Neavând locuinţă socială, oamenii străzii au creat din pungi şi cartoane locuinţe improvizate, care reprezentau un adevărat focar de infecţie.


"Înţeleg că noi nu suntem bine-veniţi aici, dar nu e vina noastră că suntem săraci. Încercăm să nu murim, dar toată agoniseala noastră e dusă periodic la groapa de gunoi. Noi am investit bani în căsuţele noastre, aşa cum sunt ele acum. E immoral şi illegal ceea ce face primăria", a susţinut Lucian Lăcătuş în faţa poliţiştilor comunitari care îl somau să îşi părăseasc. În total, 21 de persoane au rămas fără acoperiş deasupra capului.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite