Șase persoane reţinute pentru furt de cereale, în Timiș, cercetate în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şase persoane reţinute în urma unor descinderi făcute, miercuri, la Moara Carani, din judeţul Timiş, într-un caz de furt de cereale, vor fi cercetate în stare de libertate, a decis, joi, Tribunalul Timiş. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Potrivit şefului DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, Tribunalul Timiş a decis, după o şedinţă care a durat mai multe ore, cercetarea în stare de libertate a celor şase persoane suspectate că au sustras cantităţi însemnate de grâu din Moara Carani, din judeţul Timiş, pe motiv că nu prezintă pericol social,informează Mediafax.

Șentinţa de joi a Tribunalului Timiş nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Timişoara şi de la Serviciului de Intervenţii Rapide, coordonaţi de DIICOT, au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Morii din Carani şi în alte locaţii din judeţ pentru anihilarea unei grupări de hoţi de cereale.

Aceştia, angajaţi ai morii, erau suspectaţi că furau zeci de tone de cereale pe care le vindeau mai apoi la un preţ mai mic. De asemenea, aceştia erau acuzaţi că mai furau motorină şi fier vechi.

Cele şase persoane care fuseseră reţinute sunt administratorul unei firme la care ajungeau cerealele, şoferul camionului care le transporta, o persoană care încărca cerealele şi trei paznici.

Mai multe descinderi au avut loc, miercuri dimineaţă, la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare de furt de cereale din judeţul Timiş, printre care şoferi de camioane şi o femeie de serviciu de la Moara Carani.

Şeful DIICOT Timişoara, Mircea Andreş declara că o femeie de serviciu de la Moara Carani avea un rol important în această operaţiune, anunţându-i pe şoferi când urmau să aibă loc controale.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Timiş, în perioada decembrie 2011-februarie 2012, de la sediul a două societăţi comerciale din Timiş, membrii grupării infracţionale organizate au furat cantităţi însemnate de cereale, folosind camioane de mare capacitate.

Conform sursei citate, gruparea era structurată ierarhic, având o delimitare a activităţilor infracţionale şi o planificare strictă şi foarte bine pusă la punct, "urmărind să îngreuneze sau să pună în imposibilitate depistarea lor de către poliţişti".

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite