Timişoara: Şase persoane au fost arestate în dosarul falsificării de carduri bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şase persoane au fost arestate în dosarul falsificării de carduri bancare
Timişoara: Şase persoane au fost arestate în dosarul falsificării de carduri bancare

Judecătorii Tribunalului Timiş au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a şase persoane care au clonat carduri bancare pe care le-au folosit ca să scoată bani din conturile unor persoane din străinătate.

Citeşte şi:


Procurorii DIICOT audiază 18 falsificatori de carduri


Şeful DIICOT Timişoara: „Falsificatorii de carduri scoteau şi 30.000 de euro într-o noapte”

Procurorii DIICOT vânează cu trupele speciale o reţea de 20 de falsificatori de carduri (UPDATE)

Trei dintre persoanele pentru care s-au emis mandatele de arestare sunt în străinătate şi urmează să fie reţinute de autorităţile din Italia, ţară în care se bănuieşte că ar fi infractorii în acest moment. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, a spus că familiile celor trei persoane ştiu despre decizia magistraţilor şi au angajat un avocat care a declarat recurs la măsura arestului preventiv. În cazul în care calea de atac va fi respinsă de Curtea de Apel Timişoara, atunci procurori români vor solicita autorităţilor italiene să-i aresteze pe cei trei falsificatori de carduri.

Alte persoane vor fi audiate

Potrivit reprezentanţilor tribunalului alte trei persoane, din Timişoara, au fost arestate, iar alte 13 persoane din reţeaua care ar fi formată din 21 de membri vor fi aduse pentru audieri în faţa procurorilor bănăţeni.

Au furat zeci de mii de euro

Faptele reţinute în sarcina celor şase învinuiţi de către procurorii DIICOT Timişoara constau în constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat specializat în efectuarea unor tranzacţii frauduloase, respectiv copierea pe carduri albe a unor serii, numere şi coduri PIN ale unor carduri din Italia, urmată de folosirea lor într-o serie de bancomate din Bistriţa şi Baia Mare pentru a retrage bani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite