Sărăcie lucie în Timişoara. Primăria are datorii de şase milioane de euro către constructori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu a anunţat astăzi că municipalitatea are datorii de aproape şase milioane de euro către firmele care au executat lucrări în oraş. Cele mai mari datorii s-au cumulat pentru lucrări edilitare şi drumuri. Firmele aşteaptă să încaseze banii pentru lucrări. În oraş nu se vede însă o dezvoltare care să justifice milioanele de euro.

Disponibilizările din Primăria Timişoara au dus la unificarea Direcţiei Edilitare şi Direcţiei Transporturi în Direcţia Tehnică, trecută în subordinea viceprimarului Sorin Grindeanu. Acesta a vrut să arate cine e şeful şi a organizat o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care lucrează în oraş. Viceprimarul a cerut firmelor să înţeleagă că e criză şi să lucreze bine şi la timp, chiar dacă nu şi-au primit sume importante de bani. „Nu suntem cu facturile la zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem rabat de la calitate sau termene. În acelaşi timp trebuie să ţinem cont şi de faptul că dacă se face o lucrare şi se recepţionează trebuie să fie plătită. Tocmai din aceste motive încercăm să găsim o soluţie”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu.

Firmele îşi vor banii


Viceprimarul a dat şi exemplul unei firme care a participat la licitaţie, a oferit un termen foarte scurt, dar termenul limită se apropie şi până de curând pe şantier era un singur utilaj. „Eu mai am restanţe şi de anul trecute. Sunt sume care pentru o firmă în situaţia actuală contează. Este un efort să ţii în viaţă o firmă şi să încerci o dezvoltare, să duci lucrările la bun sfârşit”, a spus Filip Narcis, reprezentantul Superconstruct Timişoara. „De vină este şi beneficiarul pentru că nu asigură fondurile la timp, dar şi pentru că pretenţiile sunt mai mari decât atunci când s-a licitat lucrarea”, a spus Victor Gozob, reprezentantul societăţii RSG.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite