Şapte poliţişti de frontieră timişeni sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii sunt cercetaţi pentru implicare în traficul de ţigări. Ancheta a pornit după ce o sârboaică a fost arestată după ce a fost introdus ilegal în ţară 11.000 de pachete de ţigări netimbrate.

În lupta cu contrabandiştii de ţigări, oamenii legii care au în fişa de serviciu atribuţia de păzire a graniţelor ţării au ajuns să fie cercetaţi disciplinar. În rândurile celor cercetaţi se află şapte poliţişti de frontieră din Timiş care sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu. Scandalul a pornit după ce o femeie, de cetăţenie sârbă, a fost reţinută, în noaptea de 18 iulie, de un echipaj de poliţie în Jimbolia având în maşină aproape 11.000 de pachete de ţigări. Verificările au stabilit că femeia figura că a ieşit din Serbia, dar în sistemul informatic românesc nu apărea să fi intrat în ţara noastră.

În prima fază, cei nouă angajaţi din sectorul Jimbolia care erau de serviciu în noaptea reţinerii sârboaicei au fost mutaţi la patrulare pe "fâşia verde". Câteva ore mai târziu, o echipă a corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a ajuns la Timişoara unde a iniţiat o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă oamenii legii au încălcat legea şi cum a fost posibil ca sârboaica să intre în ţara noastră, dar acest lucru să nu figureze în baza de date a instituţiei cu persoanele din afara spaţiului Uniunii Europene. În timp ce poliţiştii de frontier încă aşteaptă finalizarea anchetei, pentru a afla dacă li se vor întocmi dosare penale, cetăţeanca sârbă de la care a pornit ancheta s-a ales cu dosar penal, iar cele 11.000 de pachete de ţigări au fost confiscate. Femeia riscă să fie încarcerată în România.

"Ancheta corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră i-a vizat pe şeful de sector, şeful de tură şi cinci agenţi. Rezultatele vor fi făcute publice în termen de 30 de zile", a spus Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF.

Probleme cu controlul în tot judeţul
Ancheta corpului de control vizează şi modul în care sunt verificate maşini care intră sau ies din ţară, mai ales că la intrarea în Timişoara, în ultimele luni, au fost găsite mai multe maşini burduşite cu ţigări. Maşinile veneau din Serbia, iar la controlul vamal, cartuşele cu ţigări nu au fost descoperite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite