Şapte milioane de euro pentru invenţia-minune care scoate petrolul din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Mihai Borceanu şi partenerul său maghiar, Nagy Kalmar Imre, au realizat o soluţie chimică prin care mediul poate fi curăţat în totalitate de petrol. Un om de afaceri american a oferit pentru dreptul asupra brevetului şapte milioane de euro. Borcenau şi partenerul său au refuzat însă oferta, considerând-o prea mică pentru valoarea soluţiei.

Depoluantul Oil Fest poate fi folosit atât pentru curăţarea mediului acvatic, cât şi pentru uscat. Pentru apă se foloseşte soluţie lichidă, iar pentru uscat granule. Modul de acţiune al soluţiei este relativ simplu. Odată aruncat în mediul poluat, substanţa încapsulează petrolul, lăsând mediul curat. În urma reacţiei rezultă un fel de burete (similar spumei care se foloseşte la fixarea geamurilor şi uşilor). Acesta la rândul lui poate fi degajat, depozitat şi descompus, putându-se refolosi petrolul. Buretele poate fi folosit însă şi în stare brută ca şi combustibil. 

A pus petrol în apă, a depoluat-o şi a băut-o

Într-o demonstraţie televizată, în care a arătat cum funcţionează soluţia, Nagy Kalmar Imre a pus într-un pahar cu apă o cantitate de petrol, a turnat soluţia-minune, a absorbit petrolul, iar apoi a băut apă din pahar. CLICK AICI pentru a vedea demonstraţia!

American interesat de invenţie

După dezastrul ecologic din Golful Mexic, Mihai Borceanu a încercat să arate că are soluţia pentru depoluarea oceanului. Timişoreanul poartă încă discuţii cu autorităţile, inclusiv cu Ambasada SUA în România. „Vreau să mă duc să demonstrez ce poate să facă soluţia. Nu este brevetată internaţional, dar pot primi acceptul să merg cu o anumită cantitate”, a spus Borceanu. Acesta a mai spus că un om de afaceri american, Steve Pierce, i-a oferit pentru invenţie şapte milioane de euro. „Americanii au darul acesta să simtă potenţialul unei invenţii. Am considerat că suma oferită nu reflectă preţul real al depoluantului Oil Fest”, a mai spus Borceanu, care în această săptămână va face o demonstraţie pentru reprezentanţii unei puternice companii petroliere.  


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite