Săptămâna Europeană a energiei alternative: avantajele oferite de o utilizare mai inteligentă a energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile eoliene reprezintă o soluţie bună pentru producerea energiei electrice
Instalaţiile eoliene reprezintă o soluţie bună pentru producerea energiei electrice

Timişoara organizează în zilele de 18 şi 19 iunie, la Centrul Regional de Afaceri, a doua ediţie a conferinţei  “Zilele Energiei 2012”, în colaborare cu Comisia Europeană.

În cadrul campaniei Săptămâna Europeană a Energiei Durabile, va avea loc, la Timişoara, “Zilele Energiei 2012”, eveniment care va permite instituţiilor, companiilor şi tuturor  celor interesaţi să beneficieze direct de oportunităţile şi avantajele oferite de o utilizare mai inteligentă a energiei şi informarea cu privire la implementarea măsurilor privind energiile regenerabile.

În cadrul evenimentului se vor aborda şi dezbate probleme privitoare la  bunele practici în domeniul protecţiei mediului şi eficienţei energetice, promovarea tehnologiilor alternative pentru energii sustenabile, în scopul combaterii şi reducerii efectelor schimbărilor climatice şi  atingerii  ţintei de reducere cu cel puţin 20% a emisiilor de CO2 pe teritoriul administrativ al Municipiului Timişoara şi al Conurbaţiei Timişoara.

La eveniment vor participa alături de cele 16 localităţi ale Conurbaţiei Timişoara, aflate în plin proces de elaborare a Planurilor de Acţiune pentru Energii Durabile şi reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite cu Timişoara, reprezentanţi ai asociaţiilor şi organizaţiilor non-guvernamentale, instituţii publice şi private, cetăţeni şi alte părţi interesate.

În perioada 18-20 va avea loc şi cea de-a VI-a ediţii a Expoziţiei „Energia Viitorului” şi prima ediţie a secţiunii „Oraşul de mâine”.

Lansată în anul 2005, campania Săptămâna Europeană a Energiei Durabile susţine legătura directă a  cetăţenilor cu  părţile interesate de la nivel naţional, regional şi local, în scopul atingerii  obiectivelor referitoare la energie stabilite la nivel european, fiind unul din evenimentele  care generează noi idei şi acţiuni.

În acest an, săptămâna include o conferinţă la nivel înalt la Bruxelles, cu o participare estimată la aproximativ 4.000 de persoane.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite