Timişoara: Bănăţenii sunt precauţi cu Sănătatea (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţenii sunt precauţi cu Sănătatea (SONDAJ)
Timişoara: Bănăţenii sunt precauţi cu Sănătatea (SONDAJ)

Ameţiţi de înălţimile cupelor europene, timişorenii trebuie să revină cu picioarele pe pământ şi să învingă Sănătatea Cluj în Cupa României. Patronul echipei ardelene i-a văzut pe timişoreni la Amsterdam, în Liga Europa.

Citeşte şi:

Sabău a transformat "Poli" într-o fortăreaţă

„Poli” a spart gheaţa în deplasare

În sezonul 2007/08, Sănătatea Cluj a avut un parcurs de excepţie în Cupa României, eliminând din competiţie, pe rând, pe Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia şi UTA, pentru a fi învinşi, în cele din urmă, de Dinamo, în optimile de finală. Echipa s-a înfiinţat în 1986 şi a promovat în Liga a III-a, unde joacă şi acum, în 2005. Şi în acest sezon, ardelenii au trecut de echipe mai bine cotate, ca Universitatea Cluj şi Tg. Mureş.

Principalul investitor al „Viruşilor”, cum sunt porecliţi cei de la Sănătatea, este Aurelian Ghişa, un afacerist în domeniul farmaceuticelor veterinare. Finanţatorul este şi jucător legitimat, însă nu este titular. „Voi fi pe foaia de joc şi voi intra dacă antrenorul consideră că este nevoie de mine. Nu am intervenit niciodată în munca antrenorului, stau pe bancă aşa cum trebuie să facă un jucător bine educat, fără să comentez”, a spus Aurelian Ghişa.

Acesta a mărturisit că îi este greu să ţină echipa. „Înafară de primele mici din campionat, jucătorii nu au alte avantaje, joacă mai mult din pasiune. Toţi au un loc de muncă, iar şase dintre băieţi i-am angajat chiar la mine la firmă. Ne descurcăm cum putem, dar singur nu aş putea susţine echipa în Liga a II-a, mai este nevoie de alţi finanţatori. În plus, nu suntem ajutaţi deloc de autorităţile locale şi acesta este un dezavantaj faţă de majoritatea echipelor. Nu avem un teren al nostru, jucăm pe unde apucăm”, a dezvăluit patronul echipei ardelene.

„Cel mai greu meci”

Aurelian Ghişa a fost la Amsterdam şi a fost impresionat de prestaţia timişorenilor în faţa lui Ajax. „Este o onoare pentru noi să jucăm cu Poli, pe acest stadion. Va fi cel mai greu meci al nostru, mai greu şi decât cel cu Dinamo de acum doi ani. Am fost la Amsterdam la meciul cu Ajax, am văzut cum stă Poli în teren. Dacă Ajax nu a reuşit să le dea gol, ce să mai sperăm noi. Însă probabil că vor folosi şi jucători care au evoluat mai puţin până acum, şi atunci există o rază de speranţă şi pentru noi”, a spus finanţatorul Sănătăţii Cluj.

Timişorenii încearcă să nu-şi subestimeze adversarul. „Indiferent de adversar, fotbalul este fotbal, chiar dacă jucăm în Liga Europa sau în Cupa României. Este un meci pe care trebuie să îl câştigăm, să mergem mai departe în competiţie. Dacă jucăm aşa cum ne va cere antrenorul, atunci va fi bine”, a spus Arman Karamyan.

Supici: „Trebuie să demonstrez că sunt bun”

Portarul transferat de „Poli” săptămâna trecută ar putea debuta în partida de astăzi. „Antrenorul va decide dacă voi juca sau nu. Eu trebuie să demonstrez că am calităţile necesare ca să joc. Fiecare are dreptul să spere la victorie, dar în opinia mea, Sănătatea nu prea are şanse împotriva noastră”, a spus Nemanja Supici, care a admis că în Cupă pot exista surprize. „Anul trecut, Steaua Roşie a fost eliminată în semifinalele Cupei de o formaţie din liga secundă, Sevojno”, a povestit jucătorul bosniac.

Portarul l-a lăudat pe concurentul său pe post pentru prestaţia cu Ajax. „A fost o partidă foarte disputată, în urma căreia echipa noastră a scos un rezultat foarte avantajos. Aici este un club mare, iar băieţii au arătat că putem să jucăm de la egal la egal şi cu astfel de cluburi precum Ajax. Pantilimon a apărat fără greşeală în Olanda”, a spus Supici.

Credeţi că micuţa echipă ardeleană poate provoca surpriza la Timişoara? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite