Sala de aşteptare de la UPU, transformată în hotel pentru boschetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nichifor, de 22 de ani, este unul dintre cei care se adăpostesc de frig la UPU
Andrei Nichifor, de 22 de ani, este unul dintre cei care se adăpostesc de frig la UPU

Din cauza frigului năprasnic, unităţiile de primire a urgenţelor din Timişoara sunt luate cu asalt de oamenii străzii, în special pe timpul nopţii.În fiecare seară, medicii de la ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara primesc cel puţin 7-8 persoane care nu au adăpost.

Degeraţi de frig, îmbrăcaţi cu haine lăsate moştenire de timişoreni la tomberoane, murdari din cap până în picioare şi duhnind a auroloc. Aceştia sunt "locatarii de noapte" ai sălii de aşteptare de la unitatea de primire a urgenţelor. În fiecare seară, imediat ce temperatura din termometre coboară sub zero grade, oamenii străzii din Timişoara bat la uşile UPU şi îşi ocupă locurile pe scaunele din sala de aşteptare. Cei mai mulţi nu au nevoie de îngrijiri medicale şi apelează la ajutorul cadrelor medicale doar pentru a primi o ceaşcă de ceai fierbinte. "În fiecare noapte, 7-8 persoane fără adăpost se prezintă la noi, mai mult ca să se încălzească. Stau în sala de aşteptare până dimineaţa când se întorc pe stradă. Nu s-a întâmplat, cel puţin în ultima perioadă, să aibă nevoie de îngrijiri medicale", a declarat Mihai Grecu, şeful UPU.

Tarif de noapte

Unul dintre obişnuiţii "hotelului UPU" este un tânăr de 22 de ani din Banloc, Andrei Nichifor, care locuieşte de câţiva ani pe străzile din Timişoara. Până acum se refugia la fostele vestiare ale unei baze sportive din oraş, însă, în ultima perioadă a avut de-a face cu oamenii legii. "Ne înebuneşte poliţia cu bătaia. Stăteam acolo pentru că era mai cald peste noapte, dar nu ne mai lasă, vin, ne bat şi ne şi amendează. De aceea, seara merg cu soţia şi cu copilul ca să ne adăpostim de frig. Doctorii sunt amabili şi ne mai dau şi câte o cană de ceai sau ceva de mâncare", povesteşte Andrei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite