Timişoara: Sala de clasă a devenit sală de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Sala de clasă a devenit sală de sport
Timişoara: Sala de clasă a devenit sală de sport

Două încăperi de studiu de la Şcoala „Avram Iancu” din Timişoara au devenit spaţii pentru gimnastică. Elevii aleargă, se caţără pe spaliere, joacă volei şi fac gimnastică în clase pentru că şcoala la care învaţă nu are sală de sport.

Zeci de copii de la Şcoala Generală numărul 19 din Timişoara au voie să joace volei în clasă pentru că şcoala la care învaţă nu are sală de sport.
Astfel, două săli de clasă au fost transformate cu succes în două mini săli de sport în care elevii să poată alerga, să facă gimnastică şi să joace baschet sau volei. „Ne adaptăm situaţiei pentru că sportul este una dintre disciplinele preferate ale copiilor”, a spus Francis Lanyi, profesor de sport la Şcoala „Avram Iancu”.

Buni la sport şi la concursuri
Săliţele de sport sunt amenajate la parterul şcolii de aproape 20 de ani. „Una dintre clase era deja sală de sport şi în cealaltă era un atelier”, a povestit Dana Vidaicu, directoarea instituţiei.
În cele două săli lucrează în paralel câte două clase, cu doi profesori diferiţi. Într-o sală sunt fetele şi în cealaltă, băieţii. Încăperile au fost golite de bănci şi în locul acestora au fost montate spaliere, aduse saltele şi aparate de gimnastică. „Nu sunt foarte mari, dar copiii pot lucra destul de bine. Le-am montat şi doi stâlpi pentru fileu, ca să poată juca volei şi două coşuri de baschet”, a spus Camelia Circu, director adjunct al Şcolii „Avram Iancu”. Chiar dacă fac sport în sala de clasă, elevii au obţinut rezultate foarte bune la concursuri sportive naţionale. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite