Timişoara: Totul despre Şahtior Doneţk (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Totul despre Şahtior Doneţk (SONDAJ)
Timişoara: Totul despre Şahtior Doneţk (SONDAJ)

Ucrainienii de la Şahtior Doneţk sunt siguri că vor trece fără probleme de „Poli” Timişoara în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Mircea Lucescu priveşte cu optimism „dubla” cu timişorenii.

Tragerea la sorţi pentru turul al III-lea preliminar al Ligii Campionilor a fost privită cu optimism la Doneţk. Chiar dacă sunt reţinuţi în declaraţii, Răzvan Raţ şi colegii săi consideră că „Poli” Timişoara este un adversar accesibil.

După ce a câştigat cea de-a doua competiţie europeană intercluburi, Cupa UEFA, principala preocupare a finanţatorului Rinat Ahmetov este să păstreze formula de echipă care a câştigat trofeul. Lucru deloc uşor, pentru că unul dintre cele mai mari cluburi din lume, FC Barcelona, se interesează de doi dintre jucătorii de bază ai lui Şahtior, croatul Dario Srna şi tânărul Dmitriy Chigrinskiy.

Ucrainienii au refuzat iniţial oferta de 30 de milioane de euro pentru ambii jucători, însă Barcelona insistă pentru Chigrinskiy, un fundaş în vârstă de 22 de ani, pentru care oferă 20 de milioane. Însuşi preşedintele Barcelonei, Juan Laporta, s-a deplasat la Doneţk pentru a discuta cu Ahmetov şi Lucescu, însă până acum n-a reuşit să-i convingă.

Transferuri puţine

Cei de la Şahtior au fost foarte activi pe piaţa internă a transferurilor, însă mai mult din punctul de vedere al plecărilor. Fedetsky şi Kajanov au fost cedaţi la Karpaty Lviv, în schimbul mijlocaşului dreapta Vasyl Kobin. Şahtior a şi făcut bani, Dipro Dnipropetrovsk plătind 5,5 milioane de euro, record pentru un transfer intern în Ucraina, pentru Yevhen Seleznov, un mijlocaş defensiv. Tot la Dnipro ar putea ajunge şi atacantul mexican Neri Castillo.

Cel mai important transfer al echipei din Doneţk este de fapt o revenire. Julius Aghahowa va juca din nou pentru Şahtior, după câteva experienţe nereuşite în Anglia şi Turcia. Atacantul a venit gratis la echipa lui Mircea Lucescu, achitându-şi singur clauza de reziliere cu Kayserispor.

Pregătesc un nou stadion

Rinat Ahmetov a investit nu mai puţin de 250 de milioane de dolari într-un nou stadion, „Donbass Arena”. Data provizorie pentru inaugurarea arenei este 29 august, încercându-se aducerea unui artist de renume pentru acest eveniment, numele vehiculate fiind Elton John şi Madonna. O altă variantă ar fi organizarea unei gale de box de zile mari, cu ajutorul celebrului boxer ucrainean Vitali Klitschko. Altfel, „Poli” profită deja de investiţiile miliardarului ucrainean şi s-a cazat la Donbass Palace.

Deplasare lungă pentru suporteri

Numărul fanilor timişoreni care fac deplasarea la Doneţk a fost limitat de faptul că aeronava închiriată iniţial, una de 105 locuri, s-a defectat şi a fost înlocuit de un avion de doar 50 de locuri, lucru care a creat complicaţii pentru cei care doresc să facă deplasarea.

De cealaltă parte, suporterii lui Şahtior vor plăti aproximativ 300 de euro pentru deplasarea la Timişoara. Oferta fan-clubului oficial cuprinde drumul cu un autocar de lux, cazare la un hotel de trei stele şi viza necesară.

Ecran în Piaţa Unirii

Suporterii timişoreni pot urmări partida de la Doneţk, care începe la ora 20, pe un ecran uriaş montat în Piaţa Unrii din oraş. De altfel, acest lucru tinde să devină obişnuiţă, un alt meci important din sezonul trecut, unde suporterii nu au avut acces, cel cu Dinamo din Cupa României, fiind proiectat în acelaşi mod.

Credeţi că "Poli" Timişoara poate produce surpriza în meciul de la Doneţk? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite