SURSE Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în vizorul DNA după un război de partid cu socrul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad

Direcţia Generală Anticorupţie a solicitat o serie de documente de la Primăria Arad. Surse importante, au explicat, pentru „Adevărul”, care ar putea fi substratul „descinderilor” de la Primăria Arad.

Potrivit unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, la baza dosarului DNA care vizează Primăria Arad se află chiar socrul lui Falcă, Gheorghe Seculici, cei doi „grei” din PD-L fiind în conflict politic deschis. „Seculici are conexiuni foarte puternice, inclusiv în DNA. Precedentul dosar al lui Falcă se trage tot de la socrul său, cu care a fost în conflict la vremea respectivă. La nivelul ăsta nu se ţine cont de relaţia socru-ginere”, au declarat sursele „Adevărul”.

Potrivit aceloraşi surse, de această dată la baza conflictului dintre socru şi ginere stă desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Falcă a mers pe mâna lui Ioţcu, în defavoarea lui Gheorghe Seculici. De aici a pornit totul. Nu ar fi de mirare să auzim în perioada următoare ceva şi despre Ioţcu”, au declarat aceleaşi surse. De altfel, despre conflictul dintre Seculici şi Falcă s-a mai scris, primarul Aradului demisionând din funcţiile de conducere ale partidului tocmai din cauza cestor discuţii.

Gheorghe Seculici nu a putut fi contactat. La telefonul său a răspuns secretara, care a spus că Seculici este plecat din ţară până pe 6 aprilie. Nici Falcă nu a putut fi contactat telefonic, dar a declarat la RTV că „dacă vine DNA-ul nu înseamnă că întodeauna are dreptate”.

Gheorghe Seculici nu a putut fi contactat. La telefonul său a răspuns secretara, care a spus că Seculici este plecat din ţară până pe 6 aprilie. Nici Falcă nu a putut fi contactat telefonic, dar a declarat la RTV că „dacă vine DNA-ul nu înseamnă că întodeauna are dreptate”. Documentele verificate de DNA se referă la un contract cu firma Confort, patronată de „regele asfaltului” din Banat, Georgică Cornu. Acesta nu a putut spune dacă la baza controalelor stă Seculici, dar a confirmat că e vorba de nişte reglări de conturi. „Nu vedeţi că toate conflicetele astea au la mijloc nişte conflicte personale. Sunt multe persoane care ar vrea acuma să prindă un post, să „muncească” pentru popor. Acuma se luptă între ei. Sunt convins că sunt nişte reclamaţii între partide”, a spus Georgică Cornu.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite