Timişoara: Traficanţii de droguri au scăpat printre interceptările SRI interpretate greşit de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Traficanţii de droguri au scăpat printre interceptările SRI interpretate greşit de procurori
Timişoara: Traficanţii de droguri au scăpat printre interceptările SRI interpretate greşit de procurori

Incompetenţa magistraţilor a salvat de la arestare trei tineri acuzaţi că vindeau cannabis, haşiş şi ecstasy. SRI a interceptat degeaba convorbirile telefonice ale traficanţilor, pentru că procurorii nu au ştiut să se folosească de ele.

CITEŞTE ŞI:

Interceptările SRI inventate de procurori au eliberat o trupă de traficanţi de droguri

Traficanţi de droguri lăsaţi în libertate din lipsă de dovezi

Timişoara: Traficanţi prinşi la recolta de toamnă

Timişoara: EXCLUSIV Reţeaua de traficanţi aproviziona Jimbolia şi capitala Banatului

Mascaţii trupelor speciale ale Poliţiei Timiş au rupt uşile a 12 tineri din Jimbolia, suspectaţi de trafic de droguri, în urmă cu două săptămâni. După ce i-au luat pe sus şi i-au dus la audieri, procurorii i-au eliberat pe nouă dintre ei şi au ratat arestarea celor trei lideri.

Cezar Munteanu, de 19 ani, Cosmin Eparu, de 28 de ani şi Leon Marinică, de 35 de ani, toţi din Jimbolia, au fost eliberaţi de Tribunalul Timiş, deşi sunt recidivişti. Telefoanele celor trei au fost puse sub ascultare de SRI, încă din 2008, însă procurorii nu au fost capabili să strângă probe care să-i incrimineze.

Poliţiştii sub acoperire, infiltraţi în reţea şi coordonaţi de un procuror, susţin că au cumpărat de 32 de ori haşiş, cannabis şi ecstasy de la trupa de traficanţi din Jimbolia. Poliţiştii spun că de fiecare dată au fost sunaţi de traficanţii din Jimbolia, care le ofereau drogurile.

Procurorii au dat-o în bară

Când judecătorii Tribunalului Timiş le-au cerut probe care să facă legătura între tinerii reţinuţi şi drogurile cumpărate de 32 de ori, anchetatorii au dat-o în bară.

În sute de pagini în care sunt transcrise convorbirile telefonice ale tinerilor traficanţi, nu există nicio discuţie între poliţişti şi traficanţii acuzaţi că le-au vândut drogurile.

„La dosar, nu există nicio probă care să confirme afirmaţiile poliţiştilor sub acoperire. Tinerii nu au vorbit cu poliţiştii în zilele în care se spune că au cumpărat droguri. În acele zile, tinerii nu au vorbit la telefoane sau au avut conversaţii fără legătură cu drogurile”, se arată în sentinţa judecătorilor care au hotărât să-i elibereze pe traficanţi.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite