Timişoara: Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui
Timişoara: Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui

Controversatul afacerist sirian vrea să i se uite trecutul de infractor şi a deschis un proces în acest scop.  În timp ce „Prinţul Banatului” încearcă să convingă judecătorii, SRI e pe urmele lui pentru presupuse afaceri ilegale cu tutun. 

UPDATE, ASTĂZI, ORA 11.30:
Schimbarea la faţă a lui Zaher Iskandarani: „Îmi asigur existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste”

CITEŞTE ŞI:
Zaher Iskandarani, „Prinţul Banatului”, vrea să îşi şteargă trecutul infracţional din cazier

Controversatul afacerist sirian Zaher Iskandarani,  de 51 de ani, poreclit “Prinţul Banatului”, a solicitat magistraţilor în 19 ianuarie să fie reabilitat de Judecătoria Timişoara.

Vedetă a unor dosare penale celebre

Vă rog să dispuneţi reabilitarea mea judecătorească de condamnarea pe care am suferit-o”, a scris Zaher în cererea formulată judecătorilor. Iskandarani a fost vedeta a nenumărate dosare penale de contabandă cu ţigări începând cu 1995, cu prejudicii de sute de mii de dolari aduse statului român, fiind arestat în repetate rânduri de magistraţi. El a adunat zeci de condamnări pentru pentru şantaj, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale, instigare la călcarea de consemn, etc. Acum însă promite că s-a cuminţit. „Îmi am asigurată existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste, am avut o bună conduită, etc”, a mai spus Zaher în documentele înaintate instanţei.

Şi-a pus şoferul martor

Iskandarani şi-a adus şoferul personal să depună mărturie în favoarea sa la proces. „După decesul soţiei sale, survenit în 2006, Iskandarani stă mai mult în Siria având o afacere în transporturi”, a declarat şoferul Nicolae Morocico. Martorul său îl contrazice chiar pe Zaher, care susţine în cererea de reabilitare că „în toată perioada am locuit în Timişoara”. Cel de-al doilea martor susţine: „Condamnatul este o persoană foarte bună, ajută. Ştiu că ajută copiii de pe stradă”, a spus Mihaela Milosav.

SRI MONITORIZEAZĂ CONTRABANDA DUPĂ CE S-A DESCOPERIT UN TRANSPORT ILEGAL DE TUTUN

SRI e pe urmele tutunului din Egipt

Surse care trebuie protejate susţin că Zaher este urmărit informativ de SRI după ce, în vama Bechet, s-a descoperit un transport de tutun de contrabandă din Egipt. „Au găsit aproape şase tone de tutun tăiat pentru ţigări, într-un TIR bulgăresc, care a venit prin Grecia, din Egipt. În acte era trecut alune în vid. Tutunul trebuia să ajungă într-un fost IAS din Timiş, unde se produc ţigări care sunt cărate cu maşini mici către un spaţiu de încărcare în alte camioane şi merg în Anglia. Se produc zeci de baxuri pe oră. SRI urmăreşte această operaţiune. Profitul este uriaş, la 300 de baxuri vândute în Anglia, se face 1 milion de euro”, a declarat o sursă cu identitate protejată. Conform acestei surse, mai multe utilaje de produs şi ambalat ţigarete sunt operate de un număr restrâns de persoane, astfel încât operaţiunea se poate face foarte discret. Ţigările sunt ambalate sub mărci cunoscute, care se vând pe piaţa neagră mult mai ieftin decât în magazine.

Tutun ilegal de 34.000 de euro

Direcţia Regională Craiova a confirmat oficial captura de tutun de contrabandă. „În urma analizei de risc, lucrătorii vamali au constatat că sigiliile greceşti erau aplicate peste cele sigiliile egiptene şi au trecut la desigilarea containerului. S-a constatat că, în spatele unui capac format din mărfurile declarate, respectiv alune, se afla o cantitate de 5.700 de kilograme de tutun fin mărunţit pentru ţigarete, întrată în UE nedeclarată”, se arată într-o informare scrisă a DRC, adresată reporterilor Adevărul de Seară din Timişoara, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţii de interes public. Valoarea tutunului de contrabandă este de aproape 34.000 de euro.  Conform acestui document, captura s-a făcut în 13 septembrie 2009.

FOTO: planşele fotografice existente la dosarul transportului ilegal de tutun
  

"S-a prezentat un automarfar (foto 1 sus) înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean bulgar, încărcat cu 8,4 tone de alune, conform documentelor de însoţire a mărfii., având ca ţară de expediţie Egipt, cu destinaţie România (...)", se mai arată în documentul citat. După ce au descoperit tutunul ascuns în TIR (foto 2 şi 3 sus), vameşii şi Poliţia de Frontieră au confiscat întreaga cantitate, care valorează 142.500 de lei. Cazul a fost preluat, pentru definitivarea dosarului penal, de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, a mai informat Direcţia Regională Vamală Craiova.  

Zaher, contactat prin intermediul avocatului său, a refuzat să-şi exprime punctul de vedere.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite