Timişoara: SONDAJ Spune ce reguli de parcare vrei în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: SONDAJ Spune ce reguli de parcare vrei în oraş
Timişoara: SONDAJ Spune ce reguli de parcare vrei în oraş

Consilierii locali ar fi trebuit să aprobe la ultima şedinţă noile norme de parcare Telpark. Proiectul a fost amânat însă din raţiuni electorale.

CLICK MAI JOS PENTRU A VEDEA NOUL REGULAMENT DE PARCARE TELPARK

Timişoara: Propunere regulament Telpark


Primarul Gheorghe Ciuhandu a propus la ultima şedinţă retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre care se referă la noul regulament Telpark. Edilul-şef al oraşului a spus că proiectul este prea important pentru oraş ca să fie discutat într-o perioadă preelectorală şi a cerut ca problema parcărilor să fie discutată după alegerile pentru preşedinte, când deciziile referitoare la parcări se pot lua în mod raţional. Consilierii au acceptat, iar proiectul s-a amânat.

image



Dacă proiectul va fi până la urmă aprobat în actuala formă, staţionarea în zona centrală pe bază de tichet Telpark, va fi limitată între o oră şi patru ore în funcţie de stradă.

Taxare Telpark şi sâmbăta


Potrivit noului regulament propus, tarifele Telpark se aplică de luni până vineri între orele  08.00-19.00. Noutatea absolută este introducerea tarifelor Telpark şi sâmbăta. O altă măsură ar putea fi desemnarea unor parcări din jurul instituţiilor publice în care parcarea să fie gratuită pe o perioadă de 15 sau 30 de minute. Ce depăşeşte acest interval, dar nu mai mult de trei ore, se taxează.

„În cazul în care utilizatorii depăşesc cele trei ore se poate trece la ridicarea autovehicului”, arată proiectul propus de ADP. Una din problemele pe care le poate rezolva noul regulament Telpark este eliminarea rablelor parcate lângă pieţe şi folosite pe post de depozit.

„Până la aprobarea noului regulament funcţionăm ca şi până în prezent, dar în cazul acelor rable parcate lângă pieţe nu avem ce face”, a spus şeful Administraţiei Domeniului Public Timişoara, Liviu Barbu.

Bătaie, la propriu, pentru un loc de parcare în oraş


Problema locurilor de parcare este una din cele mai arzătoare din oraş. Şoferii au ajuns să se bată sau să îşi zgârie maşinile din dorinţa de a găsi un loc de parcare. În tot acest timp, Administrarea Domeniului Public nu a construit nicio parcare nouă, realizându-se mai mult studii. Un pas concret s-a făcut pentru parcarea supraetajată din Piaţa 700, dar lucrările stagnează.

"Regulamentul Telpark se poate discuta în mod raţional doar după alegeri".
Gheorghe Ciuhandu, primar

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite