Timişoara: "Contele Mercy" pregăteşte un mare miting pentru regionalizarea Banatului SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul Cristian Marian susţine că doar a amânat marele miting care trebuia să aibe loc pe 31 octombrie.

Mai citiţi:

Manifestare pentru regionalizare la 91 de ani de la declararea Republicii Bănăţene

Timişoara: “Şoarecele de bibliotecă” militează pentru regionalizarea Banatului

Timişoara: Mitingul pentru Republica Bănăţeană a fost anulat de frica poliţiei

Timişoara: Istoricii spun că Republica Bănăţeană a fost o himeră

Cristian Marian a renunţat să mai organizeze mitingul din 31 octombrie, care sărbătorea 91 de ani de la declararea Republicii Bănăţene, pentru că se temea de represiuni. Însă acesta este decis să lupte pentru idealurile sale. Reşiţeanul spune că a fost vorba doar de o amânare a unui miting pentru pro-regionalizare şi lustraţie.

“Din motive exlusiv organizatorice am amânat mitingul. Pentru că doresc menţinerea ordinei şi a disciplinei. Nu vroiam să intervină unii şi să facă provocări, ca după aceea să fim acuzaţi noi”, a declarat Cristian Marian. Acesta susţine că pe 31 octombrie s-ar fi adunat, în Piaţa Libertăţii, câteva sute de persoane. “Pe lângă aceştia, cu siguranţă se mai adunau şi alţii, pentru că Piaţa Libertăţii e o zonă foarte circulată, fiind între Centru şi Piaţa Unirii”, a mai spus “Contele Mercy”.

31 octombrie sună ciudat pentru cei care nu sunt bănăţeni

Mitingul pentru regionalizare şi lustraţie a atras atenţia opiniei publice. Unii au îmbrăţişat ideea, însă mulţi l-au blamat pe reşiţean pentru ideile sale. “Chiar dacă data de 31 octombrie sună puţin ciudat, mai ales pentru românii care nu locuiesc în Banat, e totuşi un eveniment care a existat istoric. Noi nu căutăm ce a dorit Otto Roth. Regionalizarea este conceptual primordial pentru dezvoltarea româniei. Fără ea nu putem vorbi cu adevărat de progres. Timişoara este al doilea oraş al ţării. Să fii al doilea contribuitor la bugetul de stat şi să nu primeşti nimic, e sfindare”, a mai spus “Contele Mercy”.

Regionalizarea este o chestiune de timp”

Cristian Marian susţine că va pune la cale o mare manifestaţie, însă nu s-a gândit încă la o dată. “Nu cred că va fi în viitorul apropiat, cadrul legislativ şi contextul social nu îmi permite. Însă, toate ţările dezvoltate din Europa şi de pe mapamond sunt alcătuite din regiuni. Unele au trecut la stadiul de federalizare. Germania, Austria, Spania, Marea Birtanie, SUA, Australia, Canada, până şi centralista Fr

Votaţi dacă sunteţi de acord cu participarea la un miting organizat de “Contele Mercy”

Citiţi şi

Timişoara: Societatea civilă: "Trebuie schimbată constituţia ca să putem vorbi despre regionalizare"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite