DNA acuză: donaţii făcute sub presiune pentru PD-L. Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş, reţinută pentru că îi ierta pe cei care dădeau bani la partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu nu a comentat acuzaţiile
Cornelia Corescu nu a comentat acuzaţiile

Controversată şi criticată, Cornelia Corescu a ajuns după gratii. Anchetatorii de la DNA susţin că şefa ITM Timiş strângea bani pentru PD-L şi îi ierta de amenzi şi dosare penale pe cei care ajutau filiala Timiş cu donaţii de cel puţin 10.000 de lei. Şi patronul grupului de firme Trident, secretar executiv la filiala Timiş, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Update, ora 20.30 Pe numele Corneliei Corescu a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Vasile Medeşan va fi cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea. citiți aici detalii!

Cât te costă să scapi de un dosar penal şi o amendă drastică de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş? Aproximativ 10,000 de lei în viziunea Corneliei Corescu, şefa instituţiei, care este acuzată de DNA că a cerut bani de la patronul unei firme de construcţii pentru a închide ochii la o serie de ilegalităţi. Anchetatorii spun că importanta membră de partid nu folosea banii în scop personal, ci îi redirecţiona filialei care a promovat-o în funcţia cheie.

Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş, a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie UPDATE

VIDEO Vezi cum chefuia Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş audiată de DNA, cu şefii din capitală, după controale

Cornelia Corescu a fost reţinută miercuri noaptea pentru 24 de ore, ea fiind acuzată de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. 24 de ore a ajuns să petreacă după gratii şi Vasile Medeşan, patronul grupului de firme Trident din Timişoara, care a intermediat o donaţie de 10.000 de lei în contul filialei politice de care aparţine. Victimă a fost patronul unei firme de construcţii.

Cornelia Corescu nu a comentat acuzaţiile

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Conform DNA, Vasile Medeşan a aflat că patronul unei firme din Variaş are probleme cu ITM Timiş. Omul de afaceri şi politicianul i-a propus patronului din Variaş o înţelegere: dacă donează 10.000 de lei la partid, atunci întreaga anchetă va fi închisă. Bărbatul din Variaş a donat doar 1.000 de lei, dar s-a prezentat cu chitanţa la Cornelia Corescu, care a dispus anularea anchetei.

Cornelia Corescu nu a comentat acuzaţiile

GALERIE FOTO: REŢINERI ÎN DOSARUL "BANI PENTRU PARTID"

După câteva săptămâni, crezând că a scăpat de probleme, patronul firmei de construcţii  a uitat să doneze şi restul de 9.000 de lei, iar Cornelia Corescu a aflat că partidul a fost înşelat, astfel că a redispus deschiderea anchetei. În acel moment, bărbatul din Variaş a apelat la ajutorul DNA.

Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş audiată de DNA, a mai avut probleme cu justiţia

"Clienta mea e acuzată de trafic de influenţă. În opinia mea, acuzaţiile nu au nicio logică. E posibil să asistăm şi la o schimbare de încadrare, cu care, de altfel, unele dintre instituţii ne-au obişnuit. Încă nu am văzut toate probele", a spus avocatul Corneliei Corescu, Adrian Fanu-Moca.

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite