SCANDALOS Gard austriac, vechi de un secol, mai rezistent decât imitaţia lui, construită acum o lună cu bani grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai vechi şi mai frumoase parcuri din Timişoara, construit de austrieci, este modernizat de primărie. O parte a lucrării este făcută însă de mântuială, iar jurnalistul timişorean Radu Micu a surpris bătaia de joc şi a postat-o pe youtube, într-un filmuleţ care spune totul.

Radu Micu, jurnalist la Radio Timişoara, a realizat şi postat pe youtube un filmuleţ cu lucrările de la Parcul Poporului. Peste câteva zile, parcul va fi inaugurat, după aproximativ şase ani de lucrări. Cu toate acestea, un gard nou, construit în completarea vechiului gard, care este monument istoric, are cărămizile măcinate, arătând cum se fac lucrările în România.



Investiţia de la Parcul Poporului se ridică la 15 miliarde de lei vechi. Întrebat cum se explică faptul că gardul nou construit este deja degradat, şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, susţine că el are în subordine doar lucrările de la gardul vechi, care a fost consolidat. Gardul nou a fost construit de la zero sub „patronajul” Direcţiei de Patrimoniu. Funcţionarii de aici au găsit explicaţia pentru care cărămizile din gardul nou se degradează: nu s-au uns cu soluţie de protecţie. „Se înlocuiesc cărămizile degradate. S-a ajuns aici pentru că nu s-a dat pe ele cu soluţie protectoare. Cei care au dat cu soluţie pe celelalte cărămizi trebuia să dea şi aici”, a spus Marius Duma, angajat la Direcţia de Patrimoniu. Potrivit acestuia, firma care a făcut lucrările este SC DS ASA NOM SRL, iar societatea va suporta reparaţiile din cheltuiala proprie pentru că lucrarea este în garanţie. Tot proiectul de la Parcul Poporului a costat 1,5 milioane de lei, iar numai gardul cel nou a costat 350.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite