S.O.S. LICEUL DE INFO: Absolvenţii se opun tăierii claselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” participă la proiecte internaţionale
Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” participă la proiecte internaţionale

Reducerea numărului de clase a IX-a la Liceul „Grigore Moisil” a stârnit nemulţumirea absolvenţilor şcolii timişorene.

Tinerii care s-au pregătit în băncile şi laboratoarele de informatică ale Liceului „Grigore Moisil” din Timişoara susţin păstrarea specializării şcolii şi a numărului său de elevi.

„Decizia Inspectoratului Şcolar Timiş de a reduce numărul de clase a IX-a la specializarea matematică-informatică este absurdă în condiţiile în care vor fi afectate instituţii de prestigiu precum Liceul «Grigore Moisil», la care am studiat şi eu, care formează elevi valoroşi din judeţul nostru şi o parte din viitoarele elite ale unora dintre cele mai lucrative domenii din prezent: IT, web şi noi tehnologii”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Timişoara,  Teodora Militaru, absolventă de „Moisil” şi studentă la Digital Media Production, în cadrul prestigioasei Universităţi Sheffield, din Anglia.

Reducerea numărului de ore de informatică a stârnit, la rândul ei, nemulţumirea absolvenţilor. „Majoritatea colegilor mei de liceu au ajuns astăzi nişte adevăraţi profesionişti, iar faptul că sunt «moisilieni» cred că i-a ajutat foarte mult să ţină ştacheta sus”, a declarat Adrian Lifa, absolvent al Liceului „Grigore Moisil” şi doctorand în Laboratorul de Sisteme Integrate de la Universitatea din Linkoping, Suedia. Reprezentanţii mediului universitar consideră, la rândul lor, nedreaptă, reducerea numărului de clase şi a orelor de informatică.

„Ar trebui să se ţină cont de piaţa muncii în luarea unor asemenea decizii. Domeniul IT este unul reprezentativ pentru România, iar absolvenţii «Liceului de informatică» sunt cei mai buni studenţi ai noştri”, a declarat Octavian Proştean, decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Petiţie pentru susţinerea liceului

Elevii liceului, alături de părinţi şi profesori, au lansat o petiţie pentru a strânge semnături împotriva reducerii numărului de clase a IX-a în liceele cu tradiţie din Timişoara. În câteva zile de la publicarea petiţiei pe Internet au fost strânse peste 1.900 de semnături pentru susţinerea şcolilor cu tradiţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite