"S-a spart conducta" cu migranţi! 35 de persoane reţinute în weekend pe când treceau ilegal graniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci şi cinci de persoane care intenţionau să intre ilegal în ţară, au fost reţinute în acest weekend de către poliţiştii de frontieră din Timiş. Toţi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Lunga, Jimbolia, Moraviţa şi Beba Veche au depistat în zona de competenţă nouă grupuri de migranţi, care proveneau din ţari precum Maroc, Tunisia, Algeria, Pakistan.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. "Lucrătorii noştri au procedat la conducerea acestora la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că persoanele în cauză au vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani şi au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, încercând să intre ilegal în ţara noastră", a spus Mihaela Marcoff, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Timiş.

În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit în toate cazurile dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite