Cum a fost închis ultimul magazin de vise din Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hoţ din Bucureşti a reuşit, mai eficient decât poliţiştii, să pună lacătul pe ultimul magazin de etnobotanice din Timişoara. Oamenii legii au confiscat prafuri în valoare de 70.000 de lei pe motivul că firma nu respectă normele de securitate.

Adrian Oltean, un hoţ de 42 de ani din Bucureşti, a reuşit performanţa să închidă ultimul magazin care mai comercializa etnobotanice din Timişoara, în Complexul Studenţesc. La începutul săptămânii, bucureşteanul a jefuit magazinul, după ce l-a ameninţat pe vânzător cu un cuţit, şi-a umplut buzunarele cu etnobotanice în valoare de 2.000 de lei, după care s-a făcut nevăzut.

Trei luni de linişte
După ce poliţiştii l-au prins pe hoţ, ei au avut suficiente motive ca să închidă magazinul, cel puţin pentru următoarele trei luni. Motivele invocate pentru suspendarea activităţii au fost că firmei îi lipsesc mai multe avize de funcţionare, lipsesc măsuri de securitate moderne - dovadă că hoţul a reuşit să plece cu etnobotanice, iar pompierii nu sunt satisfăcuţi de planul de evacuare în cazului unui incendiu.

Pe lângă poliţişti, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Agricolă, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi cei de la Protecţia Consumatorului au invocat motive pentru care şi ultimul magazin trebuie închis. „Au fost găsite nereguli privind relaţiile de muncă, dar şi activităţile comerciale desfăşurate, astfel că au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale ce au dus la suspendarea activităţii magazinului. În acest moment Timişoara este un oraş liber de etnobotanice. Noi vom continua verificările pentru a împiedica apariţia unor alte firme care să comercializeze astfel de prafuri”, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Oamenii legii nu s-au mulţumit să închidă magazinul şi au decis să confişte cele 1.500 de plicuri de etnobotanice care se aflau în magazia firmei, valoarea „prafurilor” fiind de 70.000 de lei.

Poliţia a început lupta cu etnobotanicele în urmă cu aproape doi ani, dar o serie de patroni au apelat la instanţă pentru a ţine afacerile deschise. Procesul le-a permis să vândă etnobotanice până la decizia finală a judecătorilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite