Se construiește un nou pod peste canalul Behela, în zona Uzinei de Apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechiul pod peste canalul Behela de la Uzina de Apă din Timișoara, vechi de peste o sută de ani, s-a surpat în urma unor inudații. Noua trecere va fi reconfigurată pentru că cel vechi se afla în unghi de 90 de grade și dădea bătăi de cap șoferilor

Peste canalul Behela se va construi un nou pod care va face legătura între strada Uzinei și strada Rozelor, în Ghiroda. Podul proiectat are o lugime totală de 17 m și va tăia din parcul pentru câini, care se va muta în altă parte. 

Vechiul pod s-a surpat în 2009, iar de atunci nu se mai poate trece peste Behela. S-a urmat corectarea traseului pentru că vechiul pod se afla în unghi de 90 de grade și au existat multe accidente, mai ales pe timp de noapte. Vom găsi un alt loc să compensăm spațiul verde”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Constructorii susțin că suprastructura podului se va realiza din dală de beton cu grinzi metalice înglobate.

Vor fi două benzi de circulație, bandă de ghidare, o pistă de cicliști cu două sensuri și trotuar. Pista de ciclişti şi trotuarul se vor amenaja numai pe partea stângă a podului.

În vederea asigurării unor condiţii bune de scurgere a apelor Canalului Behela prin secţiunea podului, s-a prevăzut reprofilarea albiei pe o distanţă de circa 20 de metri, în amonte şi respectiv 18 metri, în aval, până la amplasamentul vechiului pod.

Valoarea contractului este de aproximativ 1.150.000 lei, iar constructorii susțin că în cel mult șase luni va fi gata noul pod.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite