UPDATE Stâlpii de susţinere ai Palatului Justiţiei, legaţi cu sârmă zincată ca să nu cadă în capul oamenilor care-şi caută dreptatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Dicasterial, care găzduieşte Tribunalul, Curtea de Apel şi Judecătoria, este unul din imobilele reprezentative ale Timişoarei, cu o valoare de câteva milioane de euro. Recent renovată, clădirea scoate în evidenţă primele semne ale lucrării prost făcute.

UPDATE: Președintele Tribunalului Timiș, Eduard Smântână a venit cu precizări în privința „sârmei-adeziv”. „Lucrarea este recent finalizată, iar cum betonul lucrează s-au desprins plăcile. Soluția aleasă este provizorie pentru că există garanție și firma din Arad care a lucrat trebuie să vină să repare. Până atunci s-a apelat la această variantă”, a spus Eduard Smântână.

Stâlpii de susţinere ai Palatului Justiţiei se ridică de la parter până la etajul trei, iar odată cu renovarea stâlpii au fost placaţi cu plăci de marmură. La etajul al doilea, unde este găzduită Curtea de Apel bucăţile de marmură au început să se desprindă, fiind un real pericol pentru oamenii care intră în clădire, mai ales că orice bucată desprinsă de la etaj poate cădea în gol câţiva metri. „Oricând poate să se desprindă o bucată şi să pice la cineva în cap”, a spus un avocat din Baroul Timiş.

Sârma, „adeziv” pentru marmură



Administraţia Palatului Dicasterial a găsit soluţia pentru ca bucăţile de marmură să nu mai pice. Stâlpii au fost înconjuraţi cu sârmă zincată, iar bucăţile din care s-a desprins marmura au rămas nereparate. Preşedintele Curţii de Apel, la etajul căruia sunt legaţi stâlpii cu sârmă, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.

Construcţia austriecilor mai rapidă decât reparaţia românilor



Palatul Dicasterial a fost construit de austro-ungari în perioada 1855-1860 şi a fost proiectat ca şi reşedinţă pentru guvernatorul Banatului. Reabilitarea clădirii a durat cu trei ani mai mult decât construcţia în sine. Clădirea avea la început 273 de birouri, 34 de camere pentru servitori, 34 de bucătării, 65 celarii, 27 de magazii, acestea fiind grupate în jurul a trei curţi interioare. Clădirea, care se întinde pe trei străzi, a fost construită în stilul renaşterii italiene, după modelul Palatului Medici din Florenza.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite