Românii întorşi din Occident fac cozi româneşti la sediul Serviciului Paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină perioadă a vacanţelor, Servicul de Paşapoarte de la Timişoara lucrează la capacitate maximă. Oamenii stau la cozi de la cinci dimineaţa. Peste 200 de paşapoarte sunt eliberate zilnic de Servicul de Paşapoarte

Servicul de Paşapoarte de la Timişoara şi-a prelungit programul de lucru în această perioadă pentru a putea face faţă numărului mare de solicitări din partea cetăţenilor români care lucrează în străinătate. Aceştia revin în ţară pentru perioada de concediu şi profită să îşi rezolve şi problemele administrative. Oamenii se adună la mall la ora 5 dimineaţa şi întocmesc liste. Aceştia revin la ora 8, când se deschid ghişeurile, pentru a primi şi numărul de ordine oficial.
Noi locuim în Spania, iar acum am zis să reface paşapoartele pentru copii. De la ora 5 a venit soţul să ia bilet de ordine, iar apoi am mai stat la coadă două ore. Rău este că am pierdut timpul şi la CEC”, a spus Rodica Goriţa.

E un pic de panică, dar e nejustificată. Oamenii se trezesc cu noaptea în cap să facă liste pentru că aşa sunt obişnuiţi. Eu spun că vină relaxaţi, la ore normale, dar şi cu chitanţa de la CEC, să nu trebuiască să facă drumuri noi”, a declarat comisarul Florin Popescu, şef de birou la Servicul Paşapoarte.

Paşaport pentru cei din judeţ


O altă problemă a Serviciului este numărul mare al cetăţenilor care vin din judeţ. „Toţi cei din judeţ sunt obligaţi să vină aici. Vin cu copii mici, e obositor. Sperăm să se schimbe lucrurile, dar pe criza asta, nu văd cum”, a mai spus Florin Popescu.

„Luna august este una specială pentru noi”

Serviciul de Paşapoarte de la Timişoara rezolvă aproximativ 200 de cereri pe zi. Un paşaport temporar valabil pe un an se eliberează în cel mult două zile, în timp ce pentru paşaportul electronic se aşteaptă 15 zile lucrătoare. „În mod normal sunt cam 100 de cereri, dar august este o perioadă mai aparte în care sunt şi foarte multe concedii”, a declarat Florin Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite