Românii de abia mai au ceva muşchi pe ei, ungurii arată ca Robocop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi Attila (în centru) sunt s-au luptat pentru Cupa Libertăţii
Cei doi Attila (în centru) sunt s-au luptat pentru Cupa Libertăţii

Cea de a 22 ediţie a Cupei Libertăţii la culturism şi fitness a fost dominată de sportivii din Ungaria, care au câştigat cam tot ce se putea. Timişorenca Anda Voicu a luat primul loc la concursul de fitness.

Numărul culturiştilor din România este din ce în ce mai puţin. De ce i-a fost frică lui Florin Teodorescu, organizatorul competiţiei Cupa Liberăţii, nu a scăpat. Sportivii din ţară nu au avut bani să se deplaseze la Timişoara, iar mulţi dintre cei care au participat nu aveau nicio şansă în faţa culturiştilor din Ungaria, o ţară cu tradiţie în bodybuilding. Pentru a mai echilibra balanţa, Mihaly Lakatos, care a plecat în urmă cu 20 de ani din Târgu Mureş, în Ungaria, a participat pentru clubul lui Teodorescu.

Ungaria este renumită pe plan mondial la acest sport. Nu prea există competiţii în Europa de unde să nu se întorcă cu medalii. Chiar dacă şi la noi se simte criza, oamenii nu au renunţat la sport. Iar cei care fac performanţă o fac la cel mai înalt nivel”, a spus Mihaly Lakatos (foto stânga), care nu a avut adversar la categoria Master +50 de ani.



În prefaţa Cupei Libertăţii de la Timişoara, s-a desfăşurat la Lugoj cea de a cincea ediţie a concursului Clasic Florin Teodorescu. Şi aici, maghiarii au câştigat fără nicio problemă. Cel mai bun a fost Varga Gergely, un angajat în trupele speciale ale poliţiei din Budapesta. Deşi participă la concururi de culturism de doar un an de zile, Gergely era clădit ca un Robokop.


Mihaly Lakatos (stânga)
Cupa Libertăţii la Culturism

Lupta de la Timişoara s-a dat între doi coloşi Attila, din Ungaria. Titlul a fost câştigat de Attila Varga, care l-a învins pe Attila Szalma. La Master 40-50 de ani a câştigat Jozsef Denes, iar la +50 Mihaly Lakatos.

Românii au avut un cuvânt de spus doar la fitness, unde timişoreanca Anda Voicu a câştigat primul loc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite