Românii care au scăpat cu viaţă din accidentul din Ungaria nu mai vor să plece în Italia: “Mai bine mor de foame în ţară!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supravieţuitorii din carnagiu se întorc acasă
Supravieţuitorii din carnagiu se întorc acasă

Românii care au scăpat cu viaţă din ultimul carnagiu de pe şoselele din Ungaria nu mai vor să plece din Italia. Ei au cerut autorităţilor române de la Budapesta să îi ajute să ajungă acasă, la Iaşi. "Cum să mai muncesc peste graniţă când mi-am văzut prietenii ucişi? Mai bine mor de foame în ţară, dar măcar o să am familia lângă mine", spune Maria, femeia care a văzut cum s-a petrecut tot accidentul.

Cei trei români care au scăpat cu viaţă din ultimul carnagiu din Ungaria au plecat azi-noapte spre casă. Consulatul României le-a închiriat un microbuz ieşenilor, astfel că sâmbătă seara, cei trei ar trebui să ajungă acasă, lângă familia lor.

Supravieţuitorii din carnagiu se întorc acasă

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Românii şi-au pierdut pofta de mâncare şi sunt extrem de supăraţi de ghinionul care i-a lovit. Cu toţii şi-au anunţat familiile şi prietenii că se vor întoarce din Italia cu bani mulţi, asta ca să nu mai trăiască într-o sărăcie lucie în România. Maria, care are doi copii acasă, a văzut cum s-a petrecut întregul accident. "Şoferul microbuzului oprise cu puţin timp înainte de accident. Nu părea obosit. După câteva minute, microbuzul era turtit de tir, iar noi - pasagerii, ajungeam unii peste alţii. Am scăpat cu viaţă doar cei care stăteam în spate sau pe rândurile din dreapta", spune Maria, aşteaptă să îşi ţină în braţe cei doi copii.

Supravieţuitorii din carnagiu se întorc acasă

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

„Trebuia să ajung în Italia. Nu am vrut decât să muncesc ca să am bani să îi hrănesc pe copiii mei. Ăsta e destinul ronânului: murim în ţară sau pe şoselele din Ungaria. Să nu mai aud de Italia. Vreau acasă, să fiu lângă familia mea, şi nu într-un sicriu. Nu mai plec din ţară", mai spune Maria.

Supravieţuitorii din carnagiu se întorc acasă

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ovidiu a avut mai puţin noroc. El dormea în momentul accidentului. S-a trezit în braţele salvatorilor. „Chiar m-am gândit înainte să plec la drum la accidentul cu 14 morţi de acum două săptămâni. Care erau şansele să păţim una ca asta? Mi-am spart nasul în accident. Să îmi fie învăţătură de minte că am vrut să plec departe de casă. Eu am scăpat cu viaţă, dar îmi tot aduc aminte de cei care au murit în accident", spune Ovidiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite