Timişoara: Românii născuţi străini se întorc la şcoală acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Românii născuţi străini  se întorc la şcoală acasă
Timişoara: Românii născuţi străini se întorc la şcoală acasă

Crescuţi în Serbia sau Moldova, studenţii proveniţi din familii de români au ales Timişoara pentru a primi diplomă de ingineri.

Dorinţa de a învăţa într-o ţară membră a Uniunii Europene i-a adus pe Paula Svera şi pe Nicolae Potâng la facultate, în România. Unul din Serbia, celălalt din Moldova, tinerii îşi trăiesc studenţia în campusul universitar din capitala Banatului şi învaţă la Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT).

Paula s-a născut în Banatul Sârbesc şi după ce a absolvit liceul, a ales fără să stea pe gânduri o facultate din Timişoara. „Am analizat mai multe universităţi, dar cea mai bună şcoală, situată nu foarte departe de casă, era cea din Timişoara”, a spus Paula Svera.

Colegi ca în bancuri

Nicolae s-a născut în Moldova şi a visat de mic să devină arhitect. „Facultatea de Arhitectură din Timişoara era singura din zonă la care puteam învăţa”, a spus Nicolae Potâng. Proaspătul boboc al Facultăţii de Arhitectură din Timişoara împarte camera de cămin cu alţi cinci tineri din România, alături de care adaptarea la viaţa de student se face fără probleme. „Stăm, în cameră, doi moldoveni, doi olteni şi doi ardeleni”, a spus Nicolae.

În anul universitar 2009-2010, la Politehnică au început facultatea doi studenţi din Serbia şi 20, din Moldova. Lor li se alătură câte un student din Maroc, Liban şi Peru, precum şi încă 22 de studenţi veniţi la Timişoara prin programul Erasmus.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite