Timişoara: Românii din toată lumea o felicită pe Herta Müller pe bloguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Românii din toată lumea o felicită pe Herta Müller pe bloguri
Timişoara: Românii din toată lumea o felicită pe Herta Müller pe bloguri

Timişorenii, şi nu numai, sunt în continuare entuziasmaţi că o scriitoare născută în Banat a devenit celebră pe tot Globul.

„Ce s-a întâmplat, drăguţo? S-a întâmplat Herta Muller! Aşa a început conversaţia telefonică. Preţ de 30 de minute, Miki mi-a povestit despre Nobelul pentru Literatură câştigat de Herta Muller ca despre cel mai mare premiu câştigat în viaţă de un om care a pariat la cursele de cai. Pentru Miki, Herta Muller părea un fel de Kevin Skinner care-a câştigat sezonul ăsta din AGT.“, aşa sună una din sutele de postări pe bloguri ale românilor extrem de fericiţi şi cuprinşi, dintr-o dată, de sentimentul naţional.

Felicitări pentru un scriitor şcolit în comunism


„Vă felicit călduros pentru excelenta recunoaştere internaţională a geniului dumneavoastră. Autentică disidentă, Herta Muller a plecat din ţară DOAR în 1987. Este o româncă, da, care a mâncat salam cu soia şi a băut, ca intelectuală, muuuult, muuult, poate hectolitri de Nechezol“, a postat un alt fan înrăit al Hertei Muller. Scriitoarea germană s-a născut în satul Niţchidorf din Timiş.

Citeşte şi:

Mărturiile fostului soţ al Hertei Müller

TIMIŞOARA: Herta Müller, o necunoscută pentru nemţi

Timişoara: Cartea Hertei Müller a fost tăiatăîn bucăţi la televizor,în direct

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite