Românii din Geneva ies în stradă pentru apărarea statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geneva
Geneva

Printre cei care vor fi prezenţi la mitingul de pe 27 iulie se află şi medicul timişorean Mihai Mihuţ. Acesta susţine că va ieşi în stradă pentru a apăra statul de drept, care, în opinia sa este în plin proces de alterare, prin transformarea unor funcţii de stat în funcţii de partid

Manifestarea organizată de diaspora română din Elveţia va avea loc pe 27 iulie, Geneva. Va fi o întrunire spontană la care vor participa şi reprezentanţii mai multor naţionalităţi. “Noi constituim un spaţiu de rezistenţă în faţa atacurilor recente împotriva instituţiilor democratice şi a Constituţiei în România. A reacţiona contra declinului statului de drept în România este o manieră de a afirma puterea libertăţilor individuale, a dreptului la expresie şi esenţialitatea democraţiei”, se anunţă pe siteul www.casa-romanilor.ch.

Timişoreanul Mihai Mihuţ este unul din românii care vor ieşi în stradă, la Geneva. “O să merg la mitingul din 27 iulie. Există percepţia clară că în România, statul de drept se află în plin proces de alterare, prin transformarea unor funcţii de stat în funcţii de partid, prin aservirea justiţiei, intimidarea judecătorilor, încât fărădelegea să poată să se afişeze nestingherită.

Conflictul de interese devine regulă şi e exemplificat de primul-ministru care prin ministrul educaţiei a numit o comisie care avea ca sarcină să decidă dacă a plagiat. E o dovadă clară că noţiunea de independenţa şi obiectivitate e data la o parte
”, a spus Mihai Mihuţ, funcţionar în cadrul ONU.

Românii se vor aduna la Place des Nation, din Geneva şi vor manifesta de la ora 17.00 până la ora 21.00. “Sperăm să fim câteva zeci, va depunde de vremea de afară. Aşteptăm români şi din alte oraşe din Elveţia. O să avem steaguri, pancarte”, a mai spus Mihuţ.

Mitinguri similare au mai avut loc la Paris şi Zurich.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite