Timişoara: Românii şi sârbii din Banat au semnat un acord pentru căi ferate mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii judeţului Timiş şi ai unei regiuni din Serbia au semnat o declaraţie de colaborare transfrontalieră pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Autorităţile române şi sârbe şi-au exprimat astăzi intenţia pentru o colaborarea prin care să se atragă fonduri europene necesare modernizarea căilor ferate din apropierea graniţelor. Potrivit „Pentru Timiş principala prioritate din acest punct de vedere este electrificarea căii ferate în zona Jimbolia pe relaţia cu Serbia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. În proiectul transfrontalier este implicat şi judeţul Csongrad din Ungaria, pentru care prioritară este realizarea unui pod feroviar peste Tisa. În parteneriat a fost atras si judeţul Caraş-Severin, membru în euroregiunea Dunăre-Criş Mureş-Tisa.

Semnarea declaratiilor de astăzi nu inseamnă însă că ideile se vor materializa în viitorul apropiat. Autorităţile nu ştiu când se va realiza concret ceva pentru că în momentul de faţă nu există bani. Şedinţa comună  a continuat cu o întâlnire tehnică în cadrul căreia s-a discutat despre priorităţile fiecărei părţi şi posibilităţile de realizare a acestora.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite