Timişoara: Un bătrân de 65 ani a făcut turul României cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Un bătrân de 65 ani a făcut turul României cu bicicleta
Timişoara: Un bătrân de 65 ani a făcut turul României cu bicicleta

Timişoreanul Gheorghe Pocovnicu a ajuns chiar astăzi acasă, după un drum lung, parcurs pe două roţi. 60 de zile, 8.500 de kilometri, buzunare goale şi multă pasiune, acesta este bilanţul unui record stabilit de un bărbat de 65 de ani îndrăgostit de bicicleta lui

Gheorghe Pocovnicu a plecat din Timişoara pe 1 iulie, fără prea multe emoţii, pentru că făcea turul României pe două roţi a şaptea oară. Şi-a calculat să se întoarcă acasă pe 1 septembrie, dar a întârziat o singură zi, din cauza unui mic accident. În rest, nea Gheorghe a avut parte şi de ploi, şi de vânt, şi de caniculă, dar le-a suportat pe toate. A mers pe bicicletă câte 12 ore pe zi şi a străbătut, în medie, aproximativ 150 de kilometri pe zi.

Oamenii au fost darnici cu biciclistul timişorean

De mâncat, de băut şi de dormit au avut grijă oamenii din jurul său, pentru că Gheorghe nu şi-a făcut absolut nicio problemă. Şi-a luat cu el un sac de dormit şi dacă nu a fost primit în case sau pensiuni a înnoptat în parcuri, gări sau terase. În rest, oamenii au fost darnici cu el când au auzit ce misiune are, i-au dat să mănânce, să bea şi chiar i-au pus la dispoziţie un pat.

Şi-a lăsat pielea pe Transfăgărăşan

„Nu mă antrenez prea mult, dar oricum merg mereu cu bicicleta prin oraş. Mai fac ieşiri uneori la Sânnicolau  sau Ionel, dar nu am nicio problemă, nu sunt bolnav, nu mă doare nimic la 65 de ani! Am căzut pe Transfăgărăşan şi m-am julit la picior, dar nu e nimic, mi-am lăsat acolo puţină piele ca să mă pot întoarce anul viitor după ea”, a mărturisit sportivul. Gheorghe Pocovnicu este un biciclist împătimit şi este afiliat clubului sportiv timişorean Tibiscus.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite