Timisoara: Omul care a facut ocolul României în 60 de zile, cu bicicleta, isi povesteste aventurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Omul care a facut ocolul României în 60 de zile, cu bicicleta, isi povesteste aventurile
Timisoara: Omul care a facut ocolul României în 60 de zile, cu bicicleta, isi povesteste aventurile

Un bărbat de 65 de ani a înconjurat ţara pe două roţi, pentru a şaptea oară.

Un bănăţean ieşit la pensie a mers chiar şi câte 140 de kilometri pe zi prin toată România, timp de două luni.

O bicicletă dintre cele mai ieftine, două plase pline şi multă pasiune, acestea sunt doar câteva dintre ingredientele unei călătorii în jurul României, la 65 de ani. Timişoreanul Gheorghe Pocovnicu a ajuns acasă în urmă cu două zile, după un drum lung, parcurs pe două roţi. Călătoria a însemna 60 de zile, 8.500 de kilometri, buzunare goale şi multă pasiune.

Şi-a lăsat pielea pe Transfăgărăşan

Gheorghe şi-a calculat să se întoarcă acasă pe 1 septembrie, dar a întârziat o singură zi, din cauza unui mic accident. În rest, sportivul a avut parte şi de ploi, şi de vânt, şi de caniculă, dar le-a suportat pe toate. A mers pe bicicletă câte 12 ore pe zi şi a străbătut, în medie, aproximativ 140 de kilometri pe zi. De mâncat, de băut şi de dormit au avut grijă oamenii din jurul său, pentru că Gheorghe nu şi-a făcut absolut nicio problemă. Şi-a luat cu el un sac de dormit şi, dacă nu a fost primit în case sau pensiuni, a înnoptat în parcuri, gări sau terase.

În rest, oamenii au fost darnici cu el când au auzit ce misiune are, i-au dat să mănânce, să bea şi chiar i-au pus la dispoziţie un pat. „Nu mă antrenez prea mult, dar oricum merg mereu cu bicicleta prin oraş. Mai fac ieşiri uneori la Sânnicolau sau Ionel, dar nu am nicio problemă, nu sunt bolnav, nu mă doare nimic la 65 de ani! Am căzut pe Transfăgărăşan şi m-am julit la picior, dar nu e nimic, mi-am lăsat acolo puţină piele ca să mă pot întoarce anul viitor după ea”, a mărturisit sportivul.

Aventurierul s-a lăsat purtat de bicicleta sa prin pasuri montane, pe câmpii arse de soare sau chiar pe malul mării, pe şosele europene ori pe drumeaguri de ţară, zdrobite de ploi şi nu s-a oprit până când nu s-a întors tot acasă. 

Aventuri pe două roţi

Bicicleta lui Gheorghe are doar trei ani, dar l-a purtat pe multe străzi sau drumuri de ţară, făcându-l să se simtă foarte mândru: „Nu am grijă de mine cum am de ea”. Din experienţa biciclistului, pe lista celui care vrea să facă un record din călătoriile în jurul ţării nu trebuie să lipsească scule, haine de schimb, apă, dar şi plăcerea de a vedea locuri noi. „Cel mai mult mi-a plăcut la Cazanele Dunării şi la statuia lui Decebal”, a mărturisit timişoreanul. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aibă la el un biciclist care face turul României se mai află, în opinia lui Gheorghe, şi o bâtă împotriva câinilor. „Mereu am vrut să-mi iau şi o cameră de filmat cu mine, dar nu am avut bani până acum să îmi cumpăr una”, a mai spus sportivul de 65 de ani. Gheorghe Pocovnicu este un biciclist împătimit şi este afiliat clubului sportiv timişorean Tibiscus.

Nu mă antrenez prea mult, dar oricum merg mereu cu bicicleta prin oraş. Nu am nicio problemă, nu sunt bolnav, nu mă doare nimic la 65 de ani.
Gheorghe Pocovnicu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite