Timişoara: Alcatel-Lucent renunţă la 564 de angajaţi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Alcatel-Lucent renunţă la 564 de angajaţi din România
Timişoara: Alcatel-Lucent renunţă la 564 de angajaţi din România

Cea mai mare multinaţională din Banat renunţă la salariaţi într-un program  care vizează eliminarea sau externalizarea a peste 4.500 de locuri de muncă din Europa, a anunţat azi Mediafax, citând AFP.

În România vor fi externalizate 458 de lucuri de muncă, iar în Germania 184. În Franţa, Alcatel-Lucent va externaliza 150 de posturi şi va ceda divizia informatică Alcanet companiei americane Hewlett-Packard, către care vor fi transferaţi 210 de angajaţi.

Pentru a-şi apăra drepturile, angajaţii de la Alcatel-Lucent România au pus bazele primului sindicat din istoria multinaţionalei de la Timişoara, care a fost afiliat la Feredaţia Naţional Sindicală Solidaritatea - Metal, din Cartel Alfa.  „Oamenii sunt stresaţi. Există teama de necunoscut şi o stare de disconfort pentru că nu au siguranţa locului de muncă”, a declarat Manuel Martin, liderul sindicaliştilor de la Alcatel-Lucent România.

Potrivit angajaţilor, 500 de posturi din Alcatel-Lucent România vor fi externalizate în această toamnă. Angajaţii au informaţia că Alcatel-Lucent România va externaliza două departamente mari, care urmează să fie preluate de un consorţiu din India.

În luna decembrie 2008 compania Alcatel-Lucent şi-a anunţat planurile de transformare strategică pe care o va întreprinde în 2009. „O componentă cheie a acestei transformări a fost crearea unor parteneriate care vor ajuta compania să-şi dezvolte activitatea şi în acelaşi timp să fie mai dinamică şi flexibilă”, a declarat Cătălina Ocheşilă, responsabilă de comunicare în Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est.


Proteste în Franţa

În octombrie, aproape 400 de angajaţi ai companiei Alcatel-Lucent din Franţa au protestat împotriva restructurărilor, potrivit www.lefigaro.fr. Salariaţii au anunţat atunci că peste 4.200 de angajaţi ai multinaţionalei, din 12 ţări europene, vor fi afectaţi de externalizări şi relocări.

Află toate detaliile legate de restructurările din Alcatel-Lucent România, mâine în:

image






Citeşte şi

Timişoara: Salariaţii celei mai vechi multinaţionale din Banat îşi ameninţă şefii cu proteste

Timişoara: Angajaţii de la Alcatel şi-au făcut sindicat pentru că nu mai sunt siguri de locurile lor de muncă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite