Timişoara: EXCLUSIV/Cel mai bogat şomer din România „Citiţi legea, nu e ajutor social, e asigurare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV/Cel mai bogat şomer din România „Citiţi legea, nu e ajutor social, e asigurare”
Timişoara: EXCLUSIV/Cel mai bogat şomer din România „Citiţi legea, nu e ajutor social, e asigurare”

Omul de afaceri timişorean Mircea Ionescu, despre care s-a aflat ieri că primeşte cea mai mare indemnizaţie de şomaj din România, a reacţionat la comentariile cititorilor de pe www.adevarul.ro. 

CITEŞTE:

EXCLUSIV/ Cel mai bogat şomer din ţară: “Trebuia să mă angajez la firmele mele ca să plătesc iar mii de euro la stat ?”

EXCLUSIV/ Cel mai bogat şomer din România deţine un hotel de lux şi un cartier rezidenţial

EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani

Mircea Ionescu a citit toate comentariile şi a insistat să explice celor care l-au acuzat de atitudine imorală de ce încasează indemnizaţia de 7.000 de lei, deşi este multimilionar în euro. Acesta spune că, în ciuda averii consistente, nu are un venit lunar şi că legea în baza căreia încasează suma de 1.700 de euro spune că este vorba de o asigurare, nu de un ajutor social.

Ionescu: „Sunt acuzat pe nedrept”

„Este adevărat că am o avere considerabilă şi nu am de ce să ascund acest lucru. Am condus o companie importantă. Tatăl meu a fost director la ADAS înainte de 1989 şi apoi a adus UNITA în România”, a explicat Ionescu. Acesta a mai explicat că a cotizat foarte mult la fondurile de şomaj şi pentru acest motiv încasează acum suma de peste 7.000 de lei lunar. „Citiţi legea şi veţi constata că acesta nu este un ajutor de şomaj. Se numeşte asigurare pentru riscul pierderii locului de muncă. Este la articolul 6. E ca la maşini, dacă eu plătesc CASCO o sumă foarte mare, se plăteşte mult înapoi. Ce să fac acum ? Să renunţ la o sumă care mi se cuvine şi pentru care am cotizat ? Este un drept al meu, pentru care am plătit, Ar renunţa cineva la el ? Mă deranjează că sunt acuzat pe nedrept”, a mai spus omul de afaceri timişorean.

Ionescu: „Nu am venituri în acest moment”

Cel mai bogat şi puternic şomer din România a mai spus că nu are alte venituri în acest moment. „Eu primesc bani de la societatea care are hotelul, dar este vorba de restituirea unui împrumut. Din alte societăţi nu încasez venituri acum”, a mai spus Ionescu. Omul de afaceri timişorean a mai spus că, în TImişoara, mai există câteva cazuri de directori  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite