Timişoara: Mozart răsună din nou la Româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul simfonic din Peştera de la Româneşti este, fără îndoială, evenimentul săptămânii în Banat.

Spectacolul va începe, duminică, la ora 12.00, când va concerta Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, condusă de patru dirijori. Corul „Ion Românu” al Filarmonicii şi solista Alexandra Guţu vor oferi un spectacol deosebit pentru cei care vor îndura temperaturile scăzute din peşteră doar ca să se bucure de muzică de calitate. Beethoven, Hajdn şi, obligatoriu, Mozart, vor fi şi ei prezenţi în interpretarea de elită a artiştilor.

La pas pe potecuţă

Mii de oameni din toată zona de vest se vor avânta, după un drum parcurs cu maşina, pe o cărare care îi va purta, în drumeţie, spre întunecimea peşterii. Bănăţenii care vor să ajungă acolo, dar nu ştiu cum, trebuie să îşi ia ca reper localitatea Făget, dacă merg cu trenul, sau localitatea Coşava, dacă vor parcurge drumul cu maşina. Din Coşava, unde se poate ajunge şi cu un autobuz, trebuie mers spre Valea lui Liman, în satul Româneşti.

De aici, singurul mijloc de transport util vor fi picioarele, pentru că traseul continuă pe o potecă marcată cu galben încă de la ieşirea din sat, în dreptul cimitirului, până la peşteră. Timpul în care traseul va fi parcurs este de aproximativ o oră de mers lejer. ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite