Jurnalistă româncă din Washington: Sunetele produse de uragan sunt greu de descris. O atmosferă de film de groază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Simona Botezan, de la Washington, şi cântăreaţa Andrea Teja, care trăieşte la New York, au povestit cum au trecut de cumplitul uragan Sandy.

"Vântul a bătut toată noaptea, iar sunetele produse de uragan sunt greu de descris, un fel de vuiet care nu se mai termina, o atmosfera de film de groază. Curentul s-a luat de trei ori azi noapte, dar pentru perioade scurte de timp.

Un complex de apartmente din Alexandria, şi-a pierdut acoperişul, lăsând 20 de familii fără adapost la miezul nopţii, în mijlocul infernului.

La Washington încă mai plouă, iar alerta de inundaţii a rămas valabilă pentru următoarele 24-48 de ore.

Aeroporturile Dulles şi Reagan au anulat circa. 6.000 de zboruri astăzi. Există şi o avertizare de "blizzard" furtună de zăpadă, care s-ar putea extinde din West Virginia şi zona montană a Virginiei, până la noi. penele de curent au lăsat în întuneric şi în frig mii de case”, ne-a povestit Simona Botezan.

Jurnalista care scrie pentru mai multe ziare ale comunităţii românilor din SUA  susţine că americanii au scăpat totuşi uşor după uraganul Sandy.

Am fost norocoşi că am scăpat doar cu 30 de morţi şi cu câteva miliarde daune materiale, putea să fie şi mai rău! Cei care si-au pierdut viata azi noapte, au murit din cauza copacilor prabusiti peste case. Norii se vor retrage începând de mâine, dar soarele va ieşi abia vineri la Washington”, a mai spus românca.

"Mi-a fost frică să nu rămân fără geam sau chiar fără perete"

Cântăreaţa Andrea Teja, de la New York, ne-a povestit cum a trăit experienţa uraganului Sandy. Românca locuieşte în Bronx, într-un bloc, la etajul nouă.

Totul este OK la noi în casă, însă alţii nu au fost aşa de norocoşi. Multă ploaie şi vânt care îţi dădeau impresia că ai o vrăjitoare la geam.

În Manhattan apa a intrat prin tunelurile subterane. Nu am putut să adorm din cauza vântului. Se tot loveau obiecte de geam. Mi-a fost frică să nu rămân fără geam sau chiar fără perete, după ce am văzut poza din Chelsea, unde a căzut peretele exterior al unui apartament.

Suntem înconjuraţi de copaci. Chiar aseară am văzut cum a căzut unul peste casa de vizavi", ne-a declarat Andrea Teja.

Tânăra studentă în ultimul an la Facultatea de Neuropsihologie spune că „Frankenstormul" a început să îşi facă simţită prezenţa la New York în jurul orelor 18.00-19.00 şi a durat câteva ore bune.

„Vijelia a ţinut patru sau cinci ore. A fost vânt constant de 60-70 de mile pe oră. Nu am ieşit din casă! Acum toată lumea a început să raporteze daunele. Mulţi au rămas fără curent pentru câteva zile.

În unele cazuri, liniile electrice au explodat. Prietenii din Manhattan au spus că au nevoie de barcă pentru a ajunge până la alimentară", a mai povestit Andrea Teja.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite