Rinichii şi ficatul unui tânăr care a murit la Spitalul Judeţean vor salva trei vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipe de la Cluj şi de la Bucureşti vor veni să ridice organele tânărului
Echipe de la Cluj şi de la Bucureşti vor veni să ridice organele tânărului

Medicii de la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara se pregătesc, în aceste clipe, să intre într-o operaţie de prelevare de organe.

UPDATE, ora 12.30 

Donatorul este dintr-o localitate din judeţul Arad şi a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean din Timişoara, în comă profundă, joi seara. Surse medicale spun că tânărul a picat dintr-un copac şi a suferit un traumatism cranio cerebral. Medicii de la ATI au încercat să-i salveze viaţa, dar starea pacientului s-a înrăutăţit şi acesta a intrat în moarte clinică, aseară la ora 18.00. Tânărul era căsătorit şi avea doi copii.

După discuţii cu familia arădeanului, aceştia au semnat acordul pentru prelevarea de organe. „Aş remarca reacţia familiei care a înţeles despre ce e vorba foarte repede", a spus Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Imediat ce echipaje medicale, de la Bucureşti şi Cluj, care urmează să transporte organele s-au reunit, donatorul a fost dus la operaţie. Intervenţia chirurgicală durează aproximativ cinci ore, după care rinichii şi ficatul tânărului de 29 de ani vor fi transportate de urgenţă la Bucureşti şi Cluj.

De la tânărul de 29 de ani vor fi prelevaţi rinichii care vor ajunge la Cluj pentru a salva viaţa altor două persoane, şi ficatul, care va fi transportat cu avionul la Bucureşti pentru a ajuta o altă persoană. Tânărul a decedat în urma unui traumatism la cap. În urma unor investigaţii, medicii timişoreni au stabilit că inima băiatului nu este potrivită pentru transplant.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite