Rezultatele examenului de intrare în avocatură: jumătate din candidaţii de la Timişoara au picat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baroul Timiş a afişat rezultatele celei de-a doua probe la examenul de intrare în profesia de avocat. Din cei 91 de candidaţi care au reuşit să treacă de prima probă, eliminatorie, doar 53 au fost adimişi la cea de-a doua. 

Aproape 250 de tineri din toată partea de Vest a ţării au participat în acest an la examenul de intrare în avocatură. Examenul a constat în două probe. Primul test a fost grilă şi a fost eliminatoriu. Din cei 250 de candidaţi înscrişi pe liste, doar 91 au fost admişi pentru a susţine şi cea de-a doua probă, care a constat în examen scris din Codul Civil, Codul de Procedură Civilă, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Din cei 91 de candidaţi, doar 53 au reuşit să obţină punctaj de trecere. Cei nemulţumiţi pot depune contestaţie, dar e greu de crezut că se va schimba ceva, ţinând cont că la prima probă nicio contestaţie nu a fost admisă. 

Nici la examenul pentru pasul de la avocat stagiar la avocat definitiv situaţia nu este mai roz. Din 23 de candidaţi care au susţinut examenul la Timişoara, doar cinci au fost declaraţi admiţi. Rezultatul poate fi contestat şi la această probă. 

Contestaţiile pot fi depuse la sediul centrului din Timisoara, Str. Lucian Blaga, Nr. 2, Et. 2 şi la numerele de fax 0256-498055 si 0256-431305 (sambata 5 noiembrie orele 10.00-14.00) si prin fax  pana la data de 6 noiembrie 2011 ora 20.30. in termen de 48 de ore de la publicarea rezultatelor. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite