Rezident Ex, o trupă care respiră aerul și istoria rockului timișorean VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezident EX în timpul repetițiilor
Rezident EX în timpul repetițiilor

Noua trupă a excelentului vocalist Ovidiu Ioncu Kempes, Rezident Ex, va concerta de Ziua Timișoarei, vineri 3 august, la ora 21.30, în Piața Unirii.

Rezident Ex este o trupă cosmopolită, așa cum le place timișorenilor adevărați să creadă și să se mândrească cu orașul lor. O formație care respiră aerul și istoria rockului timișorean, având reprezentanți de la trupe precum Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Abra, Impact, Metamorf și Autostop. În același timp, muzicienii acestui supergrup spectaculos aduc cu ei experiența locurilor unde trăiesc astăzi: Adrian Popescu (chitară, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) la Paris, Christian Podratzky (bass), la Berlin, Florin Cvasa (tobe), la Timișoara, Ovidiu Ioncu Kempes (voce), la Brisbane, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange (Hamburg), pe care prietenia cu Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România. Și, nu în ultimul rând, invitatul special Tibi Göjdö (clape), care a venit de la Budapesta.



Kempes: Am așteptat cu nerăbdare revenirea pe scenă

Membrii grupului Rezident Ex vorbesc despre întoarcerea lor acasă. “Este o mare bucurie să cântăm în orașul care ne-a format. Invitația de a participa la Zilele Timișoarei este un gest frumos din partea organizatorilor și le mulțumim”, a spus Tavi Iepan, unul din cei care au pus bazele formației Rezident EX.

Ovidiu Ioncu – Kempes, vocea emblematică a celor de la Cargo, revine în fața publicului din Timișoara, știut fiind că acesta emigrat în Australia la începutul anilor 2000: “Am așteptat cu nerăbdare revenirea pe scenă. A trecut mult, și a trecut greu. Inima mea a bătut și va bătea mereu pentru fanii din Timișoara” a spus Kempes.

Christian Podratzky, fost membru în trupa Pro Musica, cu care a înregistrat, în 1988, “Rockul barock”, a emigrat în Germania, în 1990. A devenit membru în trupa germană Poems For Laila, dar în același timp a scos trei albume cu trupa românească Abra. “Mi-a fost dor de Timișoara, de oamenii de aici, de atmosfera festivalurilor din România. Mi-a fost dor, pur și simplu, și numai să mă plimb prin Timișoara. După atâția ani, încă sunt emoționat de fiecare dată când îmi aterizează avionul în Timișoara”, afirmă Podratzky.



Un inginer de sunet ...de răsunet

Adi Popescu este membru fondator al trupei Metamorf, care în anii 80, era unul dintre cele mai promițătoare grupuri de punck-new wave din România “Am sărit în sus de bucurie când am aflat de concertul din Timișoara. Ce poate fi mai frumos decât să avem primul concert din România în orașul natal? Sunt sigur că va fi o seară de neuitat. Mulțumim Primăriei Timișoara pentru invitație”, a declarat Adi Popescu. În anul 1996 începe studiul la School Of Audio Engeenerig, din Paris, cea mai cunoscută școală din domeniu. În promoția 1997, din 57 de studenți, doar cinci primesc diploma de absolvire, iar Adrian Popescu se numără printre ei.

Florin Cvașa este cunoscutul toboșar din trupa Neurotica, iar după desfințarea ei s-a înrolat în formația BIO. “După atâția ani de absență din Timișoara și din peisajul rock românesc, emoțiile lui Kempes sunt mari. Emoțiile noastre sunt la fel de mari, pentru că este primul concert  Rezident Ex în orașul nostru. Așteptăm cu nerăbdare data de 3 august, că să ne putem bucura, împreună cu publicul timișorean, de acest prim concert”, a spus Florin.

Un neamț și un ungur împreună pe scenă


Germanul Matthias Lange este la primul său concert în România. “Este o onoare pentru mine să cânt într-un oraș așa de cosmopolit cum am aflat că este Timișoara. Alături de colegii mei, care sunt așa de strâns legați de acest oraș, vă promit un concert deosebit.  Danke Timisoara schön euch zu treffen. (Mulțumesc, Timișoara, mă bucur să vă întâlnesc)”, a declarat Lange.

Rezident EX au și un invitat special, Tibi Göjdö (clape), care trăiește în capitala Ungariei, Budapesta. El a fost component al trupei Cargo, care a venit la Timișoara pentru a cânta alături de prietenii săi la sărbătoarea orașului. “A fost o mare surpriză pentru mine, când băieții m-au sunat și mi-au spus că au nevoie de cineva la clape. Prietenia noastră și bucuria de a cânta din nou acasă m-au determinat să-mi fac imediat bagajele și să pornesc spre Timișoara. Mă bucur că vom cânta la sărbătoarea  orașului și vă mărturisesc că nu am mai fost atât de emoționat de când am fugit din țară, în 1987”, a spus Tibi.

Citeşte un interviu cu Ovidiu Ioncu Kempes, acordat ziarului Adevărul: "Puteam să mă fac şi măturător în Australia"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite